Iščite po spletni strani
Blog
22.03.2021.

ŽELITE ZAČETI S TRENINGOM, PA NE VESTE, KAKO? Tu najdete nekaj nasvetov.

Naravno je, da smo pozimi bolj lenobni. Posledica tega ni le nekaj dodatnih kilogramov, pač pa tudi utrujenost, ki je ne znamo pojasniti. Če želite prekiniti krog neaktivnih dni in začeti s treningom, je zdaj pravi čas za to! Na vas je, da se odločite, ali boste vadili doma ali zunaj – v vsakem primeru se pripravite na akcijo! Za vas imamo nekaj praktičnih nasvetov.


Avtorske pravice fotografije: runtastic.com

POIŠČITE INSPIRACIJO ZA TRENING IN SI POSTAVITE CILJ

Kolikokrat ste že razmišljali, da bi začeli s treningom, da bi izgubili tistih nekaj odvečnih kilogramov? Priznajte, kako hitro ste obupali nad to idejo? Najpogosteje izgovore najdemo v pomanjkanju časa, obilici obveznosti ali pa nam za trening preprosto zmanjka motivacije.

Rešitev se skriva v tem, da na situacijo pogledamo z druge perspektive. Namesto, da razmišljate o izgubi kilogramov, raje razmislite, zakaj jih želite izgubiti – morda z namenom izklesanja lepše postave, boljšega počutja z več energije, večje produktivnosti pri delu ali pa večje fizične pripravljenosti. Na vas je, da poiščete svoj „zakaj“. 

Poiščite navdih v sebi in okolici, zastavite si dolgoročne in kratkoročne cilje in si zagotovite vrhunsko športno obutev in oblačila, ki vam bodo v dodatno motivacijo.TRENIRATI ZAČNITE Z MAJHNIMI KORAKI IN SPREMLJAJTE SVOJ NAPREDEK

Osredotočite se na kratkoročne cilje. Plan treninga si pripravite za teden dni vnaprej in poskrbite, da se ga držite. Naslednji teden naredite korak naprej – dodajte vadbo, dodatno serijo ponovitev določene vaje ali pa kardio-vadbo podaljšajte za 5 minut. 

Svoj napredek spremljajte od samega začetka. Zapisujte si rezultate ali pa za spremljanje svojega napredka uporabljajte eno od priljubljenih aplikacij za trening. Bodite ponosni nase za vsako minuto treninga, ki jo dodate na svoj urnik.

Če ste v treningu popolni začetniki, si tu lahko ogledate, kako pripraviti svoj trening plan:
 

PRIČAKUJTE MOTNJE IN SI PRIPRAVITE „PLAN B“

Če morate zaradi kakršnih koli razlogov spustiti trening, naj vas to ne ustavi. Vsak kdaj naleti na ovire, običajno po prvih 2-3 tednih. Pomembno je, da ste pozorni na to in ne obupate. 

Tu najdete nekaj nasvetov, kako premagati t.i. „trening krizo“:

1. Ste splanirali trening, a ne najdete energije? Vzemite si pavzo od redne vadbe. Če ste preutrujeni, ne dovolite, da vas to ustavi. Vzemite si vsaj 10 minut za hitro in enostavno vadbo, ki bo vaše telo spravila v gibanje. Razmislite tudi o uvedbi jutranje rutine za boljši začetek dneva

2. Ste v stresu in vam primanjkuje motivacije za trening? To je nekaj običajnega in s tem se na neki točki sreča veliko vadečih. Privoščite si dan brez treninga in se ponoči dobro naspite.

3. Ste zamudili nekaj treningov in se zaradi tega počutite slabo? Razmislite, zakaj je prišlo do tega – je vzrok v vašem prenatrpanem urniku, napornih dnevih ali kakšnih osebnih občutkih? Iz tega se poskušajte nekaj naučiti, saj se bodo takšne situacije ponavljale. Privoščite si pavzo, potem pa nadaljujte, kjer ste ostali. Med pavzo si lahko oblikujete nove zaključke, pridobite novo znanje in se dodatno motivirate za nadaljevanje.


Avtorske pravice fotografije: runtastic.com

Za konec, najpomembneje je, da trening postane del vaše dnevne rutine in da držite kontinuiteto – to je pomembnejše od dolžine in tipa aktivnosti. Cilj je, da trening postane užitek in nekaj, kar nujno želite početi vsak dan – in ne nekaj, kar morate početi.

Če se odločite za trening doma ali v naravi, naj vam bo v zadovoljstvo. Privoščite si najboljšo športno obutev, oblačila in dodatke, ki jih najdete v trgovinah Sport Vision po celi Sloveniji in preko spleta.

Ekipa Sport Vision

 

Ali vam je bil ta članek v pomoč
Trenutno nema komentara

Podobni članki

09.
May.
2023.
Blog
Raziskave kažejo, da kar 72% ljudi nosi neustrezne superge, kar lahko privede do oteklih nog, bolečih mehurjev in deformiranih stopal.
09.
May.
2023.
Blog
Predstavljamo vam naših najboljših pet blagovnih znamk, ki jih morate vključiti v svojo zbirko, če ste ljubitelji aktivnosti na prostem.
09.
May.
2023.
Blog
Današnji način življenja, nenehno pogledovanje na telefon, računalnik ali preprosto sedenje več ur na delovnem mestu med drugim ustvarja napetost in b...