Iščite po spletni strani
KAKO LAHKO VAŠ ŠPORTNI NEDRČEK ZDRŽI ČIM DLJE
KAKO LAHKO VAŠ ŠPORTNI NEDRČEK ZDRŽI ČIM DLJE
Trening
13.12.2023.
Trening

KAKO LAHKO VAŠ ŠPORTNI NEDRČEK ZDRŽI ČIM DLJE

13.12.2023.

Ne glede na to, ali tečete, se ukvarjate s fitnesom, kolesarjenjem ali katerokoli drugo športno dejavnostjo, vam športni nedrček zagotavlja podporo in udobje med treningom in s tem povečuje vašo športno zmogljivost. Da bi vaš športni nedrček ostal v dobrem stanju, je pomembno, da se pri izbiri modela pravilno odločite in upoštevate določene smernice za vzdrževanje.

 

ZAKAJ JE POMEMBNO, DA NOSIMO ŠPORTNI NEDRČEK?

Nihče ne želi vaditi v oblačilih, ki delajo mehurje, nas zategnejo in nam ustvarijo neprijeten občutek. Športni nedrčki so posebej zasnovani tako, da zagotavljajo dodatno podporo med treningom, zagotavljajo maksimalno udobje in zmanjšujejo nelagodje. Z ustvarjanjem kompresije pomagajo ohranjati obliko prsnega koša, zmanjšujejo trenje in draženje kože, kar je še posebej pomembno med tekom in drugimi intenzivnimi aktivnostmi.

KAJ JE POMEMBNO PRI IZBIRI ŠPORTNEGA NEDRČKA?

Športni nedrčki se pogosto perejo, zato je pomembno, da so izdelani iz kakovostnih materialov, z močnimi in trajnimi šivi, tako da čim dlje ohranjajo svojo obliko. Poleg kakovosti mora športni nedrček v celoti ustrezati ženski anatomiji, zato je pomembna skrbna individualna izbira.

KAKO PRAVILNO VZDRŽEVATI ŠPORTNI NEDRČEK?

Ko najdete in kupite popoln športni nedrček, ga boste želeli nositi za vedno. Pravilno vzdrževanje in kakovost materiala, iz katerega je izdelan, igrata ključno vlogo pri podaljševanju njegove življenjske dobe. Z nekaj koristnimi nasveti lahko poskrbite, da bo vaš najljubši športni nedrček čim dlje ostal kot nov.

Način pranja

Priporočamo ročno pranje športnega nedrčka z neagresivnimi mili, šamponi ali blagimi detergenti. Če je mogoče, za izpiranje uporabite hladno vodo, saj lahko vroča voda povzroči, da se elastični deli raztezajo in posledično izgubijo obliko. Če raje perete v pralnem stroju, priporočamo, da športni nedrček obravnavate kot druge občutljive predmete - dajte ga v mehko vrečko za perilo in šele nato v pralni stroj. To bo pomagalo ohraniti elastičnost materiala in zmanjšati obrabo. Ne uporabljajte mehčalcev tkanin, saj lahko tudi oslabijo elastičnost materiala in zmanjšajo njegovo sposobnost zagotavljanja podpore.

Sušenje na zraku

Kot pri drugih občutljivih oblačilih, se tudi pri nedrčku izogibajte strojnemu sušenju nedrčka in ga raje sušite na zraku. Strojno sušenje lahko raztegne in poškoduje vlakna in elastin, kar povzroči manj podpore, celo spremembo velikosti. Pri sušenju na zraku se izogibajte neposredni sončni svetlobi. Obešanje s trakovi lahko nedrček raztegne, zato ga poskusite položiti na ravno površino ali uporabiti stojalo za sušenje. Likanje ni niti priporočljivo niti potrebno.

Shranjevanje in dodatni nasveti

Takoj po vadbi slecite športni nedrček in s pranjem ne odlašajte predolgo, saj lahko znoj in bakterije raztegnejo tkanino. Prepričajte se, da imate v svoji garderobni omari več kosov športnih nedrčkov, da jih lahko uporabljate izmenično in na ta način zmanjšate obrabo vsakega posebej. Športna oblačila se perejo zelo pogosto, in če imate med treningom nekaj kosov v rotaciji, to pomeni, da jih boste uporabljali in umivali manj pogosto, kar bo prispevalo k ohranjanju njegove oblike. Prav tako je dobro imeti več možnosti, odvisno od vrste dejavnosti, ki jo načrtujete. Deformacije preprečite tako, da športne nedrčke shranjujete v predalih ali na mestih, kjer ne bodo izpostavljeni teži drugega perila.

KDAJ JE ČAS ZA NOV ŠPORTNI NEDRČEK?

Čeprav vsi želimo, da naša najljubša garderoba “živi” večno, ima kljub vsemu trudu in negi svoj rok uporabnosti. To še posebej velja za športne kose, kjer je funkcionalnost zelo pomembna. Kako dolgo bo zdržal vaš športni nedrček, je odvisno od kakovosti, pogostosti vadbe in od tega, kako skrbite zanj. Če ga redno nosite, bo po približno enem letu začel kazati znake starosti, vendar morate pri preverjanju obrabe vsekakor uporabiti lastno presojo. Če opazite, da prsni koš med gibanjem ne stoji trdno ali čutite bolečino med ali po treningu, je morda čas za zamenjavo. Če trakovi postanejo ohlapni tudi na najtesnejši zaponki, padejo z ramen ali zahtevajo redno prilagajanje, postanejo grobi in vas začnejo dražiti, je to znak, da se je material poslabšal. Blede barve ali neprijeten vonj, ki je prisoten tudi po pranju, predstavljata očiten znak, da je čas, da si priskrbite nov športni nedrček.

Izberite kakovost

Pravilno vzdrževanje športnih nedrčkov zagotavlja njihovo vzdržljivost, vam pa prinaša podporo in udobje med aktivnostmi. Vlaganje v kakovostne športne nedrčke in ustrezna skrb zanje vas bo ves čas vaših prizadevanj ohranjalo v udobju in samozavesti. Če se sprašujete, kje najti najboljše športne nedrčke, ste na pravem mestu! Oglejte si našo spletno trgovino in si privoščite športna oblačila iz vrhunskih materialov, ki vam postrežejo z maksimalnim udobjem, hkrati pa vam zagotavljajo vso potrebno podporo.

 

Ekipa Sport Vision

Podobni članki

28.
Mar.
Trening
Ena od tematik, o katerih se pogosto razpravlja v fitnes industriji, je kardio vadba za izgubo maščobe. Je kardio trening res potreben za izgubo ma&sc...
23.
Oct.
Trening
Fleksibilnost je prav tako pomembna kot vaša moč. Če želite kar najbolje izkoristiti celoten obseg gibanja in optimalno uporabiti svoje telo, pos...
18.
Oct.
Trening
V današnjem času, ko hitrost predstavlja način življenja, ni nenavadno, da mnogi iščejo hitro in enostavno pot do mišičnega telesa. Ste ...
19.
Jun.
Trening
Medtem ko imajo telovadnice svoje prednosti, nas poletni sončni žarki kličejo, da preživimo več časa zunaj. Izkoristite vsak trenutek za gibanje v naravi, ak...
29.
Nov.
Trening
Odločili ste se, da aktivirate svoje telo in začnete trenirati. Pakirate oblačila za trening ter posežete po najudobnejši bombažni majici iz svoje gar...
23.
Oct.
Trening
Moške pajkice v svetu urbanega športa počasi prevzemajo primat in postajajo glavna izbira pri moških. Čeprav jih marsikdo ignorira, so m...
07.
Mar.
Trening
Kako se močne ženske spopadajo z vsakodnevnimi izzivi in kaj tisto kar jih žene, si preberite v spodnjih zapisih.
06.
Dec.
Trening
Zakaj je okrevanje mišic po treningu enako pomembno kot sam trening?
22.
Oct.
Trening
Kaj nam prinese boljše rezultate – tek ali vadba s kolebnico? Odgovor ti zaupamo v nadaljevanju.
06.
Sep.
Trening
Razkrivamo, zakaj dnevne kardio vadbe ne prinašajo želenih rezultatov in kako narediti dober načrt vadbe.