Iščite po spletni strani
RAVEN TREBUH NI OPCIJA ZA VAS? TE NASVETI VAM BODO PRINESLI SPREMEMBE
RAVEN TREBUH NI OPCIJA ZA VAS? TE NASVETI VAM BODO PRINESLI SPREMEMBE
Trening
22.01.2021.
Trening

RAVEN TREBUH NI OPCIJA ZA VAS? TE NASVETI VAM BODO PRINESLI SPREMEMBE

22.01.2021.

Če vam trebuh predstavlja težavno območje kar se tiče izgube maščobe, niste sami. Še posebej vas razumemo, če ste že izgubili nekaj kilogramov, vendar se kljub temu počutite daleč od "ravnega trebuha".

Delate vse možne vaje za raven trebuh, od deske do HIIT treningov, rezultata pa od nikoder. Je res tako težko osvojiti raven trebuh ali nekaj delate narobe?

Imejte v mislih dve stvari:

  • Osredotočanje izključno na problematična področja lahko povzroči nasprotne učinke: bolj ko se ukvarjate s trebuhom, manj samozavestni se počutite, ne glede na njegovo dejansko stanje. Ponovno poglejte na situacije z distance in si premislite, kakšen cilj želite doseči. Osredotočite se na dolgoročnejše zdrave odločitve in si zagotovite, da boste poskrbeli, da bo vaš center telesa močan in vas bo sposoben podpirati vas pri vseh dejavnostih vsakdana.
     
  • Napihnjenost ali maščoba? Nerealno je pričakovati, da imate lahko raven trebuh 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Tudi če izgubite veliko maščobe trebuha, boste še vedno opazili vsakodnevna nihanja zaradi napihnjenosti. Popolnoma raven trebuh v vsakem trenutku dneva ni "naravno stanje" vašega telesa.

 

Ali lahko dosežete cilj ravnega trebuha v kratkem času?

Potrebne bo veliko discipline in predvsem zdravega življenjskega sloga. Vaš trebuh ne izpuhtel čez noč, ne glede na to, kakšen trik uporabite. Ena od stvari, ki vam bo v pomoč poleg redne telesne vadbe, je izogibanje nekaterim živilom, kot so stročnice in mlečni izdelki.

 

4 ključni nasveti za bolj raven trebuh:

 

OSREDOTOČITE SE NA INTENZIVNE TRENINGE

Skoraj nemogoče je svetu pokazati definiran trebušček, če ga obdaja maščobna obloga. Pametno je izbrati treninge za celo telo, ki hkrati zaposlijo številne mišične skupine. Posledici bosta več porabljenih kalorij in več izubljenih telesnih maščob.

Ko vadite na ravni intenzivnosti, ki je za vas zahtevna, vam ni potrebno porabiti ur za vadbo. Ugotoviti morate, kako povečati intenzivnost v okviru svojih zmogljivosti in v času, ki ga imate na voljo, porabiti kar največ kalorij.

Se težko pripravite do tega, da intenzivno trenirate? K vadbi povabite prijatelja, ki vam bo v oporo.

 

PRIDOBITE MOČAN CENTER

Najboljša vaja za krepitev vašega jedra je deska! In ko bo vaš center močan, boste na splošno postali močnejši. Imeli boste boljšo formo in bolje boste pripravljeni na dejavnosti vseh vrst.

Ne le, da deska močno okrepi vaš center, temveč vam pomaga tudi izboljšati ravnotežje in okrepi hrbet in prsni koš. Aktivne morajo biti tudi noge.

Zadajte si cilj, da vsaj eno različico deske dodate v vsako svojo vadbo. Ko boste začeli čutiti trebušne mišice, se boste v svojem telesu počutili vse bolj udobno in samozavestno.

 

IZOGIBAJTE SE ALKOHOLU

Ko to pišemo, kar slišimo, kako množica vklika „BOOOOO!“. Ampak izogibanje alkoholu je pomembno. Ne le, da je poln praznih kalorij, ampak v krvni obtok sprošča estrogen, zaradi česar se lahko redite. Če je raven trebuh do poletja vaš pomembni cilj, naj bo vnos alkohola v vaše telo minimalen.

 

BODITE POZORNI NA SVOJE PREHRANJEVALNE NAVADE

 

Nobena dieta ni tako učinkovita kot zdrave prehrambene navade, ki jih osvojimo na daljši časovni rok. Še nekaj konkretnejših nasvetov:

  • Znebite se vseh predelanih živil, večerij pogretih v mikrovalovni pečici, hitre hrane, čipsa, pijač z mehurčki, itd. Ves odvečni sladkor in natrij vam zagotovo preprečujeta, da bi se znebili trebušne »blazine«. Ne pozabite - sladkor se skriva v mnogih živilih, kjer ga ne bi pričakovali.
     
  • Posegajte po polnovrednih živilih: sadju, zelenjavi, pustih beljakovinah in maščobah, ki so zdrave za srce! Ta kvinojina solata bo popolna za toplejše mesece. Ko vam pade sladkor, se prepustite užitkom ob grizljanju teh sočnih piškotov iz fižola.
     
  • Popijte veliko vode. To bo preprečilo odvečno napihnjenost in pomagalo pospešiti delovanje vašega metabolizma. Tudi nekatere druge pijače, kot je na primer nesladkani čaj, vam lahko pomagajo zmanjšati napihnjenost trebuha.

 

Še nasvet za zaključek

Pridobitev ravnega trebuha ni projekt za čez noč, hkrati pa tudi ni nemogoč. Preden se odločite, da se resnično zavzemate za to, se zavedajte, da bo ta cilj verjetno zahteval večje spremembe v vaši prehrani in trenutnem življenjskem slogu. Če začnete telovaditi, prevzamete nadzor nad svojimi prehranjevalnimi navadami, zmanjšate vnos alkohola in okrepite jedro – boste že veliko bolj samozavestni. In ne pozabite, popolno obleko in obutev za svoj trening najdete v naših trgovinah in na spletu.

 

Ekipa Sport Vision

 

 

Podobni članki

28.
Mar.
Trening
Ena od tematik, o katerih se pogosto razpravlja v fitnes industriji, je kardio vadba za izgubo maščobe. Je kardio trening res potreben za izgubo ma&sc...
13.
Dec.
Trening
Da bi vaš športni nedrček ostal v dobrem stanju, je pomembno, da se pri izbiri modela pravilno odločite in upoštevate določene smernice ...
23.
Oct.
Trening
Fleksibilnost je prav tako pomembna kot vaša moč. Če želite kar najbolje izkoristiti celoten obseg gibanja in optimalno uporabiti svoje telo, pos...
18.
Oct.
Trening
V današnjem času, ko hitrost predstavlja način življenja, ni nenavadno, da mnogi iščejo hitro in enostavno pot do mišičnega telesa. Ste ...
19.
Jun.
Trening
Medtem ko imajo telovadnice svoje prednosti, nas poletni sončni žarki kličejo, da preživimo več časa zunaj. Izkoristite vsak trenutek za gibanje v naravi, ak...
29.
Nov.
Trening
Odločili ste se, da aktivirate svoje telo in začnete trenirati. Pakirate oblačila za trening ter posežete po najudobnejši bombažni majici iz svoje gar...
23.
Oct.
Trening
Moške pajkice v svetu urbanega športa počasi prevzemajo primat in postajajo glavna izbira pri moških. Čeprav jih marsikdo ignorira, so m...
07.
Mar.
Trening
Kako se močne ženske spopadajo z vsakodnevnimi izzivi in kaj tisto kar jih žene, si preberite v spodnjih zapisih.
06.
Dec.
Trening
Zakaj je okrevanje mišic po treningu enako pomembno kot sam trening?
22.
Oct.
Trening
Kaj nam prinese boljše rezultate – tek ali vadba s kolebnico? Odgovor ti zaupamo v nadaljevanju.