Iščite po spletni strani
KAKO Z VSAKIM DNEM BOLJE POSKRBETI ZA SVOJE ZDRAVJE?
KAKO Z VSAKIM DNEM BOLJE POSKRBETI ZA SVOJE ZDRAVJE?
Življenjski slog
13.04.2021.
Življenjski slog

KAKO Z VSAKIM DNEM BOLJE POSKRBETI ZA SVOJE ZDRAVJE?

13.04.2021.

“Zdravje je na prvem mestu,” je stavek, s katerim smo se v zadnjem letu srečevali na vsakem koraku in veliko pogosteje, kot prej. Za to, da zdravje dosežemo, pa je pomembno, da znamo poskrbeti zase. V vsakdanjem življenju žal na to pogosto pozabimo – ali pa pride na vrsto nazadnje – šele po tem, ko zaključimo z delom in vsem obveznostim.

Anksioznost je v današnjem času zelo pogosta. Z vsakim dnem se z njo srečuje vse več ljudi, saj se ne znajo spopasti s trenutno situacijo. Z anksioznostjo pa prihajajo še druge težave, kot so nespečnost, bolečine v trebuhu, panični napadi, … Čas je za spremembo! Čas je, da naredimo nekaj dobrega zase in se naučimo počutiti bolj zdrave z vsakim novim dnem. Ne glede na to, ali to pomeni da dan začnemo z jogo ali novo jutranjo vadbeno rutino – ta članek je tu za to, da vam pomaga uspeti!

Vzemite si odmor od družbenih omrežij, da boste lahko zaživeli bolj zdravo

Družbena omrežja so zelo pogost sprožilec anksioznosti. Fotografije popolnih življenj in popolnih teles, kot tudi pogosta uporaba mobilnega telefona mnogokrat v dnevu opazno škodujejo tako psihičnemu kot tudi fizičnemu zdravju.

Ure in ure prostega časa preživimo na telefonih, ko osvežujemo vsebino na družbenih omrežjih, med tem pa bi v resnici lahko počeli kaj boljšega zase. Prav v tem je razlog, zakaj bi moral odmor od družbenih omrežij predstavljati prvi korak k bolj zdravemu načinu življenja. Sprostite se in si poiščite bolj zadovoljujoče načine za preživljanje svojega prostega časa.

 

Zastavite si (nove) vadbene cilje, ki vas bodo vodili k bolj zdravemu življenju

Verjamemo, da ste si vadbene cilje že zastavili, a ste jih po določenem času nehali zasledovati. Čas je, da si ponovno določite prioritete in si na novo izoblikujete odnos do sebe in svojega telesa. Naj bo vaš cilj, da postanete močnejši namesto vitkejši in opazili boste mnoge pozitivne učinke, ki jih bo takšna mentaliteta prinesla na vašo samozavest in motivacijo za trening.

Začnite si sami pripravljati obroke in zaživite bolj zdravo

Uravnotežena prehrana je ključ do zdravega življenja! Trudite se lahko na vse možne načine, a če boste jedeli nezdravo, bosta vaš trening in redna aktivnost izničena. Naš nasvet? Začnite si sami pripravljati svoje obroke. Na ta način boste vedno točno vedeli, kaj in koliko ste pojedli. Vaša hrana bo bolj okusna, telo pa vam bo hvaležno, ker boste izbrali bolj zdravo različico.

 

Znebite se negativnih misli

V zadnjem času smo na vsakem korako “bombardirani” s slabimi, negativnimi novicami, ki jih ne znamo in ne zmoremo več obvladovati. Zadnji čas je, da se začnete pogovarjati sami s seboj! Ne, ne boste postali nori, ampak samo bolj svobodni.

Dodatni nasvet – pišite dnevnik na začetku vsakega dne. Še preden se podate v lov na nove delovne zmage, si zapišite vse, kar vas teži in se na ta način znebite negativne energije. Opazujte, kako se boste takoj počutili bolje.

 

Meditirajte in počutili se boste boljše in bolj zdravo

Joga in meditacija sestavljata kombinacijo, ki je odlična v bolju proti tesnobi in vsakodnevnemu stresu. Začnite s prakso. To vam bo omogočilo, da se boste mnogo lažje spopadali z vsakodnevnim stresom.
 

Poiščite si aktivnosti, v katerih boste resnično uživali

Vadba ali kakršna koli oblika fizične aktivnosti ne bi smela biti zaznana kot psihični trud, ampak užitek. Poiščite tiste aktivnosti, v katerih zares uživate. Te so lahko, na primer, pohodništvo, kolesarjenje, tek, že omenjena joga ali katera koli druga oblika vadbe za moč in stabilnost.

 

Ponoči se dobro naspite

Spanje je ključni element vseh aspektov vašega življenja, še najbolj pa vpliva na vaše fizično počutje. Ne podcenjujte spanja in poskrbite, da si privoščite vsaj sedem ur spanja vsako noč. Če niste vajeni tolikšne količine spanja, na začetku to mogoče ne bo enostavno, sčasoma pa se boste privadili.

Poskrbite za veliko hoje

Hoja je ena od najboljših aktivnosti, ki jih lahko izberete! Hodite toliko, kot le lahko – naj bo takrat, ko imate malce prostega časa ali pa takrat, ko potrebujete odklop. Vse kar potrebujete, so udobne superge in pozitivni učinki bodo govorili sami zase.

Vaše zdravje bi vedno moralo biti na prvem mestu! Če pozabite na to, se samo malo ustavite in razmislite o svojih prioritetah. Na ta način najbolje poskrbite zase.

 

Ekipa Sport Vision

Podobni članki

11.
Jan.
Življenjski slog
Vstop v novo leto predstavlja pravi čas, da si postavite cilje in sprejmete zaobljube, ki vas bodo motivirale za izboljšanje športnih sposobnos...
15.
Dec.
Življenjski slog
Ko nekoga poznate, zanj ni težko najti idealnega darila. Ko želite darilu dodati motivacijsko sporočilo, mora nositi simbolični pomen. Pripravili smo va...
08.
Nov.
Življenjski slog
Če še niste našli svoje idealne zimske jakne, je zdaj zadnji čas, da to storite. Ste ljubitelji modernega športnega sloga in sta za vas ...
18.
Oct.
Življenjski slog
Ali posegate po hrani, ko se želite spopasti s slabim razpoloženjem, stresnimi situacijami na delovnem mestu ali v šoli? Če je odgovor pritrdilen, ste...
29.
Sep.
Življenjski slog
Delimo nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali vrnitev v običajno delovno rutino in vadbo.
14.
Sep.
Življenjski slog
Z ustreznim načrtom in nekaj koristnimi nasveti lahko prve dneve šolskega leta naredite zabavne in razburljive brez nepotrebnega stresa in hitenja.
14.
Sep.
Življenjski slog
Če imate kakovosten šolski nahrbtnik, ga boste uporabljali leto za letom, dokler ga ne boste prerasli in ga posredovali mlajšemu učencu.
08.
Sep.
Življenjski slog
Rek Po jutru se dan pozna ni nastal kar tako. Ne glede na to, ali ste zgodnja ptica ali ne, prvih nekaj stvari, ki jih naredite takoj po tem ko vstanete, ima&nb...
08.
Sep.
Življenjski slog
Izgorelost pri vadbi je stanje fizične, duševne in čustvene izčrpanosti, ki jo povzroča pretiran in intenziven trening. Kar največkrat zaznavamo ...
21.
Jul.
Življenjski slog
Ko se odpravljamo na nove avanture, se srečamo z najpogostejšo dilemo - kaj obleči za popolno potovalno izkušnjo? Kot popotniki moramo biti p...