Minimalni znesek naročila 20 EUR.

Naročite pred 12.12. in jih prejmite pravočasno.

Ob prvem nakupu – v trgovini ali na spletu!

Pokličete nas lahko vsak delavnik od 8h-16h.

Iščite po spletni strani
DVIGNITE SVOJO JUTRANJO RUTINO NA POVSEM NOVO RAVEN
DVIGNITE SVOJO JUTRANJO RUTINO NA POVSEM NOVO RAVEN
Življenjski slog
08.09.2023.
Življenjski slog

DVIGNITE SVOJO JUTRANJO RUTINO NA POVSEM NOVO RAVEN

08.09.2023.

Rek Po jutru se dan pozna ni nastal kar tako. Ne glede na to, ali ste zgodnja ptica ali ne, prvih nekaj stvari, ki jih naredite takoj po tem ko vstanete, ima velik vpliv na preostanek dneva. V naslednjem besedilu bom naštela nekaj napak, ki jih večina od nas zavestno ali nezavedno naredi, pa tudi nekaj zelo koristnih nasvetov, da dvignemo na višji nivo svojo jutranjo rutino in s tem tudi preostanek dneva.

Najpogostejša napaka je, za v roke vzamemo telefon takoj, ko odpremo oči. Naši možgani ne morejo predelati tako velikega vdora informacij (zlasti na družbenih omrežjih!) takoj po prebujanju. Nenamerno vstopimo v stanje panike in zmede, potem pa ves dan neuspešno poskušamo zbrati svoje misli in izboljšati svojo pozornost, ne da bi vedeli, zakaj se nam to dogaja.

Druga napaka je ugašanje alarma in podaljševanje dremeža vsakih 5-10 minut. Če po prvem prebujanju zaspimo nazaj, se bomo po drugem zvonenju zbudili še bolj utrujeni kot prvič. Razlog za to je, da smo v teh 10 minutah vstopili v novo fazo spanja, ki traja več ur in iz tega globokega spanca se je težko zbuditi. Utrujenost in nizka raven energije nas bosta spremljali ves dan.

Čeprav je težko, poskusite za nekaj dni spremeniti ti dve slabi navadi in opazili boste spremembo. Spremljajte raven energije, zaspanost in razpoloženje tekom dneva. Poleg tega smo z odpravo "dremež" alarma in umiku iz družabnih omrežjih takoj po prebujanju zagotovo pridobili dodatnih 30 minut časa. Kako jih najbolje izkoristiti? Spodaj je nekaj idej:

  • branje nekaj strani knjige
  • pisanje načrtov in idej
  • priprava zdravega zajtrka doma
  • hidracija (vsaj 2 kozarca vode pred odhodom iz hiše)
  • gibalne vaje za boljšo gibljivost čez ves dan

To je le nekaj idej, s katerimi lahko svojo jutranjo rutino dvignete na višjo raven, lahko pa ste ustvarjalni in dodate nekaj drugega. V spodnjem videu bom z vami delila svoje najljubše vaje za boljšo gibljivost, ki vam bodo zagotovo prinesle dober občutek in olajšale občutek togosti ali bolečin v hrbtu po prebujanju.

Anica Radosavljević @anicateretanica

Podobni članki

08.
Nov.
Življenjski slog
Če še niste našli svoje idealne zimske jakne, je zdaj zadnji čas, da to storite. Ste ljubitelji modernega športnega sloga in sta za vas ...
18.
Oct.
Življenjski slog
Ali posegate po hrani, ko se želite spopasti s slabim razpoloženjem, stresnimi situacijami na delovnem mestu ali v šoli? Če je odgovor pritrdilen, ste...
29.
Sep.
Življenjski slog
Delimo nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali vrnitev v običajno delovno rutino in vadbo.
14.
Sep.
Življenjski slog
Z ustreznim načrtom in nekaj koristnimi nasveti lahko prve dneve šolskega leta naredite zabavne in razburljive brez nepotrebnega stresa in hitenja.
14.
Sep.
Življenjski slog
Če imate kakovosten šolski nahrbtnik, ga boste uporabljali leto za letom, dokler ga ne boste prerasli in ga posredovali mlajšemu učencu.
08.
Sep.
Življenjski slog
Izgorelost pri vadbi je stanje fizične, duševne in čustvene izčrpanosti, ki jo povzroča pretiran in intenziven trening. Kar največkrat zaznavamo ...
21.
Jul.
Življenjski slog
Ko se odpravljamo na nove avanture, se srečamo z najpogostejšo dilemo - kaj obleči za popolno potovalno izkušnjo? Kot popotniki moramo biti p...
11.
Jul.
Življenjski slog
Sončenje na ležalniku z najljubšim koktajlom, neutrudno plavanje ali odbojka na mivki? Izbira je vaša, kopalke iz naše najnovejše...
06.
Jul.
Življenjski slog
Nova poletna kolekcija s sodobnim dizajnom in vsakdanjim slogom izžareva veselje do življenja, ki je vedno v trendu.
09.
May.
Življenjski slog
Raziskave kažejo, da kar 72% ljudi nosi neustrezne superge, kar lahko privede do oteklih nog, bolečih mehurjev in deformiranih stopal.