Iščite po spletni strani
Blog
26.03.2021.

ZAKAJ IZKUŠENI TEKAČI IZBEREJO NEUREJENE POTI + NASVETI ZA ZAČETNIKE

Stranske poti. Pešci. Semaforji. ... Vse to vam je poznano! Čas je, da zavijete s poti (dobesedno) in okusite lepoto teka po neurejenih poteh.

Kdo je lahko tekač po neurejenih poteh? Vsak od nas! Kdo pa bo v tem užival najbolj? Ljubitelji narave in avanturisti, ki jim vzponi in spusti ne predstavljajo težav, saj z njimi obožujejo prebujati svoje telo.

Razlog, zakaj je tek po neurejenih poteh postal tako popularen, še posebej med pandemijo, se skriva v dejstvu, da vam ta disciplina pomaga zapustiti vrvež mesta, pomaga vam, da se izolirate, se nadihate svežega zraka in vstopite v stik z naravo. Poleg tega je tek po neurejenih poteh odličen tudi za vse tekače, ki želijo izboljšati svoje rezultate.

Teren, po katerem tečete, je bolj mehak. A naj vas to ne zavede! Tek po neurejenih poteh je v resnici zelo zahteven in od vas terja dobro, da ne rečemo odlično fizično pripravljenost. Tekašča površina je pogosto neenakomerna in zdrsljiva, polna vzponov in spustov, kar vpliva na to, da je tek bolj zahteven, hkrati pa tudi bolj zabaven. Vse, kar potrebujete, sta kakovostna obutev za tek po neurejenih poteh in avanturistični duh.

Če vas je prebrano motiviralo, da bi tudi sami okusili tek po neurejenih poteh, si preberite nekaj nasvetov, ki bodo zagotovo uporabni.

Med tekom in raziskovanjem neurejenih poti ostanite varni

Kako to doseči? Za tek po neurejenih poteh izberite prave superge. Zelo pomembno je, da se model, ki ga izberete, prilagaja podlagi, po kateri tečete. Poleg tega je pomembno tudi, da vas ne ovira – ne sme biti preozek, prevelik ali neudoben. Če tečete po površinah, ki so polne kamenčkov ali skal, izberite superge, kot so superge HOKA. Bistvo je, da so mehke, a imajo nekoliko večji podplat v primerjavi s standardnimi tekaškimi supergami.

Če se odločite za tek v klanec, vam superge adidas zagotavljajo udobje in varnost, ki ju iščete. Če pa raje kot klanec izberete tek po lokalnem gozdu, vam priporočamo superge Nike.

Preden skočite v to novo avanturo, preizkusite nekaj različnih modelov. Vedite pa, da vam prav vsak od njih zagotavlja varnost, stabilnost in popolno podporo na vsakem koraku.

Oblečite se primerno za avanturistični tek po neurejenih poteh

Ko tečete v naravi, morate biti pripravljeni na vse vremenske pogoje. Priporočamo vam izbir zračnih, lahkotnih in vodoodpornih oblačil. Priznane znamke, kot sta adidas in Nike, posvečajo vse več pozornosti kolekcijam, ustvarjenim iz recikliranih in biorazgradljivih materialov. S podpiranjem takih linij lahko tudi vi prispevate k ohranjanju narave ter poskrbite, da bo vaš tek po neurejenih poteh enostavno čudovit.

Bodite pozorni na podrobnosti

Najprej se prepričajte, da vaše superge za tek po neurejenih poteh niso premajhne ali preozke, da ne boste po nepotrebnem “mučili” svojih stopal. Prepričajte se, da imajo vaša oblačila dovolj žepkov in predelov, v katere lahko pospravite nujne predmete, kot so telefon, voda in priboljški. In ne pozabite – uživajte v vsakem trenutku vašega teka po neurejenih poteh!

Upamo, da vas je ta članek motiviral, da se že ta vikend opogumite za avanturo, ki ji rečemo tek po neurejenih poteh.  In če potrebujete opremo za najboljšo podporo na poti, veste, kje nas najdete. Obiščite nas v svoji najbližji Sport Vision trgovini, ali pa jo naročite preko spleta.

Ekipa Sport Vision

 

 

Ali vam je bil ta članek v pomoč
Trenutno nema komentara

Podobni članki

09.
May.
2023.
Blog
Raziskave kažejo, da kar 72% ljudi nosi neustrezne superge, kar lahko privede do oteklih nog, bolečih mehurjev in deformiranih stopal.
09.
May.
2023.
Blog
Predstavljamo vam naših najboljših pet blagovnih znamk, ki jih morate vključiti v svojo zbirko, če ste ljubitelji aktivnosti na prostem.
09.
May.
2023.
Blog
Današnji način življenja, nenehno pogledovanje na telefon, računalnik ali preprosto sedenje več ur na delovnem mestu med drugim ustvarja napetost in b...