Iščite po spletni strani
NOVE POLETNE VIBRACIJE: NAJNOVEJŠI TRENDI V SVETU FITNESA
NOVE POLETNE VIBRACIJE: NAJNOVEJŠI TRENDI V SVETU FITNESA
Trening
22.06.2020.
Trening

NOVE POLETNE VIBRACIJE: NAJNOVEJŠI TRENDI V SVETU FITNESA

22.06.2020.

Naše razumevanje zdravega načina življenja se je pred kratkim precej spremenilo. To spremembo je povzročila trenutna svetovna situacija, še bolj pa je prišla do izraza, ker smo veliko časa preživeli doma. Naši domovi so postali mini telovadnice, zavezali smo se k zdravi prehrani in rednim treningom, da smo lahko kakovostno preživljali svoj prosti čas in ostali v formi.



Strinjali se boste, da ni bilo tako slabo. Ljudje so našli veliko inovativnih načinov za vadbo v teh novih okoliščinah in še naprej vadijo tudi zdaj, ko se stvari vračajo v normalno stanje. Brez dvoma bodo vadbe doma, na domači terasi, balkonu ali vrtu to poletje ostale eden največjih trendov, zagotovo pa ne edini. To je naše vodilo skozi nove trende v fitnesu, preko katerih se boste prepotili, se redno smejali in – kar je najpomembneje – ostali zdravi in zadovoljni sami s seboj.

Kratki intenzivni treningi so nov trend v svetu fitnesa

Če menite, da vaš VIIT ne more biti bolj intenziven, vam moramo povedati, da se motite, ker je leto 2020 prineslo nov trend kondicijskega treninga: mikro-VIIT.

Številni smo imeli že pred karanteno natrpane urnike in nismo našli časa, da bi se redno posvetili visokointenzivnim intervalnim treningom (VIIT: 20 minut, 3-krat na teden). Nova situacija je pokazala, da mikro VIIT prinaša še boljše rezultate. To pomeni, da bi si mogli vzeti vsako prosto minuto za trening – naj bo to odmor za kavo, kosilo ali katero koli drugo aktivnost.



Mikro-VIIT lahko traja dve do tri minute in ne več kot sedem, obljublja pa odlične rezultate. Takšni treningi za naše telo predstavljajo »zdravi stres«, kar pospešuje njegov proces regeneracije. Poraba kalorij in topljenje maščob je hitrejše, rezultati pa so neverjetni.

Dinamični treningi doma so to poletje obvezni

Ste že kdaj izkusili skupinski dinamični trening v fitnes centru, tako da ste v veliki skupini zagrizeno kolesarili kot nori? Punce najbrž takoj pomislijo na Dnevnik Bridget Jones – ja, to je trening, o katerem govorimo!

To poletje verjetno ne boste trenirali v fitnes centrih, ampak boste to raje počeli doma, v hiši, stanovanju, na balkonu, terasi ali vrtu, vaš trener pa vas bo vodil v živo preko spleta. Njegova navodila boste spremljali preko telefona, tablice ali prenosnika – kakor vam bo lažje.



Izberite tisto vrsto dinamične vadbe, ki ustreza vam. Vključuje lahko jogo ali 10-minutno vadbo, ki bo prebudila vaše telo. Važno je, da poslušate sebe in uživate v vsaki minuti, ki jo namenite lastni vadbi.

Drevesa kot pripomoček za vadbo

To poletje drevesa zlahka postanejo vaš najljubši vadbeni pripomoček – in vsi vemo, kako zdrav in učinkovit je trening na prostem. Zakaj za trening na prostem ne bi uporabljali pripomočkov, ki jih najdemo na prostem? Seveda pazite, da jih ne poškodujete. Lahko uporabite tudi leseno klop in z njeno pomočjo izvajate vaje, kot so »sklece«, obrnjene »sklece«, deska, in druge vaje.


 

Treningi slavnih so absolutni hit letošnjega poletja

Številne zvezdnice so odprle svoje YouTube kanale, na katerih s svojimi sledilci delijo svoje fitnes rutine. Med njimi najdemo vse od najbolj znanih fitnes inštruktoric in Hollywoodskih zvezd do supermodelov. Katerikoli boste sledili, boste dobili nove ideje in navdih!

Za nekatere vaje boste potrebovali dodatne pripomočke in rekvizite, za druge jih ne boste – kakorkoli se boste odločili, pa vam priporočamo, da kombinirate vaje za različne mišične skupine, ne glede na to, katera zvezdnica jih priporoča.

“Pametni” boks

Eden najnovejših trendov v svetu fitnesa je t.i. »pametni« boks. Obstaja naprava, ki spremlja vsak gib, ki ga naredite med treningom boksa. Nosite jo lahko okoli zapestja ali gležnja in spremljate svoj napredek v realnem času. Tako boste vedno vedeli, koliko napredujete, kar vas bo motiviralo in naredilo vašo vadbo bolj zabavno. Dodatna prednost aplikacije je, da lahko svoje rezultate primerjate z rezultati drugih in tako dobite dodatni zagon.


 

Ples, ples, ples

Vsi ne morejo plesati, kot da jih nihče ne gleda, ampak: to je eden največjih trendov fitnesa za poletje 2020! Čeprav se sprva zdi preprosto, je ples precej zahtevna športna disciplina, ki bi vsekakor lahko postala del vaše vsakodnevne rutine. Izberite si svoje najljubše ritme, sprostite se in zazibajte svoje telo! Ni boljšega načina gibanja, ki bi hkrati krepil mišice, dopuščal možnost izražanja in privabil dobro razpoloženje!



Naš nasvet je, da za vsak plesni projekt izberete privlačna in udobna športna oblačila, saj se boste v njih počutili odlično in poudarili svojo postavo. Pripravite si seznam predvajanja svojih najljubših pesmi in začnite z gibanjem!

Upamo, da smo vas s tem člankom prepričali, da boste izkoristili priložnost za vsaj eno od športnih disciplin in vas napolnili z navdihom za aktivno poletje. Saj veste, kje najdete celotni nabor oblačil, obutve in dodatkov, ki vam bodo v pomoč pri vsakem vašem gibu? Seveda, v naših poslovalnicah po celi Sloveniji in v naši spletni trgovini.

 

Ekipa Sport Vision

 

Podobni članki

28.
Mar.
Trening
Ena od tematik, o katerih se pogosto razpravlja v fitnes industriji, je kardio vadba za izgubo maščobe. Je kardio trening res potreben za izgubo ma&sc...
13.
Dec.
Trening
Da bi vaš športni nedrček ostal v dobrem stanju, je pomembno, da se pri izbiri modela pravilno odločite in upoštevate določene smernice ...
23.
Oct.
Trening
Fleksibilnost je prav tako pomembna kot vaša moč. Če želite kar najbolje izkoristiti celoten obseg gibanja in optimalno uporabiti svoje telo, pos...
18.
Oct.
Trening
V današnjem času, ko hitrost predstavlja način življenja, ni nenavadno, da mnogi iščejo hitro in enostavno pot do mišičnega telesa. Ste ...
19.
Jun.
Trening
Medtem ko imajo telovadnice svoje prednosti, nas poletni sončni žarki kličejo, da preživimo več časa zunaj. Izkoristite vsak trenutek za gibanje v naravi, ak...
29.
Nov.
Trening
Odločili ste se, da aktivirate svoje telo in začnete trenirati. Pakirate oblačila za trening ter posežete po najudobnejši bombažni majici iz svoje gar...
23.
Oct.
Trening
Moške pajkice v svetu urbanega športa počasi prevzemajo primat in postajajo glavna izbira pri moških. Čeprav jih marsikdo ignorira, so m...
07.
Mar.
Trening
Kako se močne ženske spopadajo z vsakodnevnimi izzivi in kaj tisto kar jih žene, si preberite v spodnjih zapisih.
06.
Dec.
Trening
Zakaj je okrevanje mišic po treningu enako pomembno kot sam trening?
22.
Oct.
Trening
Kaj nam prinese boljše rezultate – tek ali vadba s kolebnico? Odgovor ti zaupamo v nadaljevanju.