Iščite po spletni strani
Blog
29.11.2022.

Pet razlogov, zakaj bombažna majica ni oblačilo za trening

TKANINE Z VISOKIM DELEŽEM BOMBAŽAVAS OMEJUJEJO

Bombaž kot naravni material prinaša občutek vaše druge kože, je zračen, mehak in idealen za vsakodnevno nošenje. Vendar pa vas bombažna oprema med vadbo omejuje, ovira pri gibanju in povzroča nelagodje. Pri vsaki vadbi, tudi tisti z manjšo intenzivnostjo, se telo ogreje in spoti. Bombaž hitro vpije znoj in vaša majica postane mokra, težka in neprijetno hladna. Koža se na znoj odzove z rdečico ali izpuščaji, zlasti v predelu gub.

Ravno zato obstajajo majice za trening. Izdelane so iz materialov z inovativno tehnologijo, ki odstranjujejo znoj s kože, se hitro sušijo in poskrbijo za svež in prijeten občutek, še posebej pri visoko intenzivnih kardio vadbah. Če trenirate na prostem, bo ta vrsta majice ohranjala toploto vašega telesa, strateško postavljene mrežaste plošče pa bodo nadzorovale zračnost.

Ni pomembno, ali trenirate v telovadnici ali na prostem, specializirani materiali so tam, da odstranijo vsako oviro in vam pomagajo, da iz dneva v dan postajate močnejši.

SVOBODA GIBANJA JE POMEMBNA

Bombažna majica se oprijema kože in omejuje svobodo gibanja. Trening naprave ostanejo mokre za vami in povzročajo dodatno nelagodje drugim.

Športne majice so lahko po svojem kroju videti kot klasične majice, lahko so popolnoma oprijete, z rokavi ali brez. Ne glede na to, kateri model izberete, je bil skrbno zasnovan za odlično podporo med vadbo. V športnih majicah je zagotovljena svoboda gibanja, zato te motivirajo, da greš še korak dlje. V njih lahko opazuješ, kako se tvoje telo spreminja in kako mišice postajajo vidne in vretenaste. Majice za trening poudarijo vašo postavo in dvignejo samozavest, ki je zelo pomembna za vztrajnost in doslednost pri vadbi.

SPECIALIZIRANA OPREMA ZDRŽI DLJE ČASA

Lifestyle oblačila niso primerna za šport, saj se veliko hitreje obrabijo in so veliko bolj kompleksna za vzdrževanje. Bombažni izdelki se perejo pri visokih temperaturah, sušijo se počasneje in zahtevajo likanje. Če po treningu nadaljujete z drugimi aktivnostmi, to pomeni, da boste ves dan s seboj nosili premočeno garderobo.

SPECIALIZIRANA ŠPORTNA OPREMA POSKRBI ZA VAŠE TELO

Za razliko od bombažnih majic ali trenirk, ki se ležerno prilegajo, imajo oblačila za vadbo lastnosti, ki vam nudijo oporo, hkrati pa ščitijo vaše mišice pred mikropoškodbami. To se nanaša najprej na kompresijske lastnosti, nato pa na držo telesa pri določenih vajah. Tako moška kot ženska oblačila so izdelana s posebno skrbnostjo, s strateško podporo tam, kjer je najbolj potrebna. Na primer, tekaške majice z dolgimi rokavi imajo luknjico za prste, ki ne dopušča neželenega gibanja in vdora hladnega zraka. Tudi sam material ohranja telesno toploto in preprečuje sunke vetra in mraza, zato je s sodobnimi tehnologijami vsak letni čas pravi čas za trening.

TUDI MED TRENINGOM STE LAHKO OPAZNI IN V TRENDU

Oblikovalci športnih oblačil niso pazili le na visoko zmogljivost med treningom, ampak so se z enako strastjo ukvarjali tudi z videzom in privlačnostjo kosov. S športnimi oblačili lahko v celoti izrazite sebe in svoj stil. Poigrate se lahko z barvami, modeli, enostavnimi ali bolj ekstravagantnimi kombinacijami. Ne glede na to, katerega boste izbrali, vedite, da bo odličen partner na poti do želenih rezultatov. V športnih oblačilih imate več samozavesti, vaša postava je lepša in je odlična spodbuda za dobre športne rezultate.

Specializirana športna oblačila so za vaditelja začetnika na prvi pogled veliko večji finančni zalogaj kot poseganje po že ponošeni majici iz garderobe. Dolgoročno pa je ta naložba zelo smiselna. Športna oblačila so trpežna in dolgotrajna, zato boste z občasnimi dodatki kmalu imeli zavidljivo kolekcijo, ki jo boste uporabljali leta. Mnogi neizkušeni vaditelji največ pozornosti posvečajo supergam, kljub temu pa ima prav vsak kos športnega oblačila med treningom enako pomembno vlogo. Temu bodo pritrdili tudi rezultati, na katere boste ponosni.

Zapomnite si, da za vsako vrsto vadbe ali športa obstajajo posebna oblačila, ki so tu za vas, da je vaš trening lažji, bolj sproščen in varnejši.

V naši spletni trgovini najdete specializirano športno opremo za različne športne aktivnosti.

Športni pozdrav,

Ekipa Sport Vision

Ali vam je bil ta članek v pomoč
Trenutno nema komentara

Podobni članki

09.
May.
2023.
Blog
Raziskave kažejo, da kar 72% ljudi nosi neustrezne superge, kar lahko privede do oteklih nog, bolečih mehurjev in deformiranih stopal.
09.
May.
2023.
Blog
Predstavljamo vam naših najboljših pet blagovnih znamk, ki jih morate vključiti v svojo zbirko, če ste ljubitelji aktivnosti na prostem.
09.
May.
2023.
Blog
Današnji način življenja, nenehno pogledovanje na telefon, računalnik ali preprosto sedenje več ur na delovnem mestu med drugim ustvarja napetost in b...