Iščite po spletni strani
Športne pajkice za moške in zakaj jih morate imeti, če trenirate
Športne pajkice za moške in zakaj jih morate imeti, če trenirate
Trening
23.10.2022.
Trening

Športne pajkice za moške in zakaj jih morate imeti, če trenirate

23.10.2022.

Moške pajkice, ali kot jih popularno imenujemo meggings, v modnem svetu vzbujajo veliko pozornosti. Nekateri jih z veseljem nosijo, spet druga večina moških trdi, da jim občutek tesnosti povzroča nelagodje.

Kljub temu so pajkice pomemben del opreme za trening in zato so izjemno priljubljene med profesionalnimi in rekreativnimi športniki. Množično so prodrle v svet športa in eden prvih namigov je bil pojav oprijetih kolesarskih hlač, ki so imele vlogo omogočanja večje svobode gibanja med kolesarjenjem. Kmalu so kolesarske hlače dobile svojo daljšo različico, da so kolesarje zaščitile v hladnejših razmerah. Enako se je zgodilo s plavalci - kopalke so dobile podaljšek, najprej do kolen, kasneje pa so dosegle celotno dolžino. Danes ni redko srečati tekačev, košarkarjev ali npr. odbojkaše ki trenirajo v športnih pajkicah. V današnji blog objavi vam razkrijemmo, zakaj bi bilo dobro, da se pajkice najdejo med vašo športno opremo.

Športne pajkice zagotavljajo izjemno podporo mišicam

V svetu športa, kompresija zavzema pomembno mesto, ne zaradi estetskih razlogov, temveč zaradi izboljšanja učinkovitosti treninga. Ta inovativna tehnologija zagotavlja odlično podporo mišicam med visoko intenzivnimi vajami. Oprijet kroj ne ovira gibanja, športnik pa se med treningom v njih počuti lahkotno in motivirano. Kompresijske pajkice so oblikovane tako, da podpirajo naravno linijo telesa, preprečujejo morebitne poškodbe, povečujejo udobje in učinkovitost treninga. Fizioterapevti in zdravniki športne medicine se strinjajo, da kompresijska oblačila preprečujejo vnetje mišic in ščitijo pred vsakodnevnimi mikropoškodbami.

Izdelane so iz materialov, specializiranih za šport

Profesionalna oprema je zasnovana s tehnologijami, ki odstranjujejo znoj s kože, zaradi česar ostanete sveži tokom celotnega treninga. Ta tehnologija je integrirana v tkanino in ima sposobnost nevtralizacije znoja. V športnih pajkicah ni občutka vlage ali teže. Na poti do cilja torej ni ovir.

Zagotavljajo optimalno ravnovesje toplote in udobja

V športnih pajkicah občutite toploto, ki nastane ob trenju kože z materialom. Vendar pa je zaradi posebne konstrukcije ta toplota enakomerna in uravnotežena. Nekateri modeli imajo mrežaste plošče, ki omogočajo stalen pretok zraka, kar prispeva k še intenzivnejšemu občutku udobja. Če vadbo izvajate zunaj, v hladnejšem vremenu, vas športne pajkice ves čas grejejo in ne prepuščajo vdor vetra in mraza, ki bi vas lahko motil. Nelagodne vremenske razmere torej niso več, da ne trenirate!

KAKO IZBRATI PRAVI MODEL ŠPORTNIH PAJKIC?

Pajkice morate zagotovo preizkusiti, da najdete model, ki ustreza vaši postavi. Ne smejo vas omejevati in utesnjevati. Večina specializiranih športnih pajkic ima ob straneh elastične panele, ki omogočajo prilagajanje vaši postavi. Na deklaraciji obvezno preverite, za katero vrsto športa so namenjene, saj boste le tako od njih dobili največ. Pazite na dolžino nog. Najboljša dolžina je tista, ki pokriva gležnje.

Če vam je neprijetno samostojno nositi pajkice, jih lahko oblečete pod kratkimi hlačami. Slavni NBA igralec LeBron James je najboljši promotor moških pajkic in eden prvih športnikov, ki jih je sprejel kot sestavni del opreme. Vedno jih nosi pod kratkimi hlačami, na igrišču in izven njega, saj trdi, da ohranjajo popolno telesno temperaturo in da kompresija ves dan ugaja njegovim mišicam.

Moške športne pajkice so odlična izbira pri vseh športnih aktivnostih, zato – velik DA ! Oblikovalci jih ustvarjajo v različnih barvah, tako da se lahko poigrate pri kombiniranju in dodate svoji vadbi osebno noto. Pogosto imajo odsevne podrobnosti, zaradi katerih ste zlahka vidni, če trenirate na prostem. Nekateri modeli imajo žep na pasu, kamor lahko odložite telefon, ključe ali kartice, kar je še dodatna prednost, predvsem za tekače, ki tečejo na daljše proge.

Na naši spletni strani najdete veliko izbiro moških pajkic za različne športne aktivnosti. Izberite svoj model in občutite popolnoma novo dimenzijo udobja med vadbo.

Ekipa Sport Vision

 

 

Podobni članki

28.
Mar.
Trening
Ena od tematik, o katerih se pogosto razpravlja v fitnes industriji, je kardio vadba za izgubo maščobe. Je kardio trening res potreben za izgubo ma&sc...
13.
Dec.
Trening
Da bi vaš športni nedrček ostal v dobrem stanju, je pomembno, da se pri izbiri modela pravilno odločite in upoštevate določene smernice ...
23.
Oct.
Trening
Fleksibilnost je prav tako pomembna kot vaša moč. Če želite kar najbolje izkoristiti celoten obseg gibanja in optimalno uporabiti svoje telo, pos...
18.
Oct.
Trening
V današnjem času, ko hitrost predstavlja način življenja, ni nenavadno, da mnogi iščejo hitro in enostavno pot do mišičnega telesa. Ste ...
19.
Jun.
Trening
Medtem ko imajo telovadnice svoje prednosti, nas poletni sončni žarki kličejo, da preživimo več časa zunaj. Izkoristite vsak trenutek za gibanje v naravi, ak...
29.
Nov.
Trening
Odločili ste se, da aktivirate svoje telo in začnete trenirati. Pakirate oblačila za trening ter posežete po najudobnejši bombažni majici iz svoje gar...
07.
Mar.
Trening
Kako se močne ženske spopadajo z vsakodnevnimi izzivi in kaj tisto kar jih žene, si preberite v spodnjih zapisih.
06.
Dec.
Trening
Zakaj je okrevanje mišic po treningu enako pomembno kot sam trening?
22.
Oct.
Trening
Kaj nam prinese boljše rezultate – tek ali vadba s kolebnico? Odgovor ti zaupamo v nadaljevanju.
06.
Sep.
Trening
Razkrivamo, zakaj dnevne kardio vadbe ne prinašajo želenih rezultatov in kako narediti dober načrt vadbe.