Iščite po spletni strani
Blog
07.03.2022.

SPOZANJTE ŽENSKE, KI VAS BODO NAVDIHNILE, DA PREMAKNETE MEJE

Biti močna pomeni biti pripravljena vlagati 100% v to kar počnemo vsak dan, tudi takrat, ko mogoče naš trud ne bo priznan ali nagrajen. Biti močna pomeni imeti se rada, sprejeti svoje napake in slabosti, sprejeti pravo odločitev v težkih situacijah in vedeti, kdaj je tisti čas, ko moramo odnehati. Biti močna pogosto pomeni skrivati čustva za širokim nasmehom ter svojo moč in borbenost prikrivati z damsko in navidezno nežno zunanjostjo. Biti močna ženska ni lahko, vendar je to tudi mogoče. Preberite zgodbe žensk, ki vsak dan premikajo meje in si dokazujejo kako močne so na vseh področjih življenja.

MOČNA ŽENSKA SE ZNA SPOPASTI Z IZZIVI

Marija je ženska, ki je po študiju 17 let uspešno delala v marketingu, vendar se je njeno življenje popolnoma spremenilo, ko je izvedela, da bo rodila trojčke. Po njenih besedah je ta novica ni upočasnila, temveč ji je samo dodala nov zagon in jo usmerila v še lepšo prihodnost. Danes je lastnica dveh start-up blagovnih znamk in mati, ki uspešno usklajuje poslovno in družinsko življenje. Sama nima odgovora, kako ji uspe opraviti vse naloge v enem dnevu, vendar meni, da je ključ do uspeha v disciplini in temeljitih pripravah.

Njen dan začne zgodaj, z jutranjo telovadbo – pripravo otrok in hitenje v vrtec - "Na srečo je moj slog športen in vsi hitro tečemo, tako da vedno pridemo pravočasno. " Sestanki, elektronska sporočila, predstavitve - vse, kar sledi v enem dnevu, so poslovne obveznosti, zaradi katerih dobi dodaten zagon, da bi bila čim bolj učinkovita. Včasih gre vse po načrtih, vendar priznava tudi, da so trenutki, ko je preveč utrujena in nemotivirana, vendar je kljub temu nočna izmena najboljši način, da na ta način preskoči nekaj korakov do cilja. Vsak prost trenutek izkoristi za izobraževanje in verjame, da je znanje največja prednost in moč, ki ti je nihče ne more vzeti.

BITI MOČNA NA STEZI POMENI BITI MOČNA NA VSEH PODROČJIH

Nela Bunčić, novinarka, influencerka, fitnes navdušenka in dolgoletna aktivna tekačica, je prava oseba za pogovor o tem, kako je biti ženska v svetu teka. Pravi, da je občutek odličen, predvsem zaradi podpore, ki jo dobi med tekmo.Ta podpora je lahko včasih tako močna, da ji daje dodatno spodbudo tudi v naslednjih dneh. Teku je predana, je njen življenjski slog in to je ena njenih najpomembnejših prednostnih nalog, in - "če si stvari tako zastaviš, potem ni težko biti predan".

Prav zaradi teh stališč si je Nela upala narediti korak naprej in preteči svoj prvi maraton. Zagotovo ni bilo lahko prebiti ledu, vendar je tudi po tem neustrašno nadaljevala s uresničevanjem svojih ciljev. Prepričana je, da jo vsak dosežen cilj okrepi in vpliva na njeno samozavest ter da se je včasih treba zavedeti, da zmoreš veliko več, kot si misliš. Vsaka tekaška kriza, ki jo premaga, je zelena luč za prihodnje življenjske izzive in odlična spodbuda v težkih situacijah. Prepričana je, da bi morale ženske zbrati pogum in začeti teči, saj - "si vsaka od nas zasluži dodaten veter v hrbet, ki nam ga nihče ne more vzeti. "

MOČNA ŽENSKA JE PREDANA SVOJIM CILJEM

Dunja je popolnoma predana športu, ne le zato, ker je to njena študijska in poklicna izbira, temveč zaradi vsega, kar šport prinaša. Zaradi dolgotrajnih težav z vratom se je odločila za vadbo joge, ki je hitro postala njen način življenja. Čeprav se je bilo sprva težko prilagoditi in vložiti dodatne napore, se je po dveh letih intenzivnega usposabljanja njen trud obrestoval. Spoznala je, da joga ni le fizična disciplina, ampak da prinaša povsem novo življenjsko filozofijo – ravno tako kot močna ženska.

Če pa ste mislili, da je vedno motivirana in razpoložena za vadbo, vam bo Dunja povedala, da na začetku ni bilo tako. Včasih ji primanjkuje energije in motivacije, vendar se trudi biti disciplinirana in vedno znova graditi dobre navade, ne le športne, ampak tudi življenjske. Ne skriva, da je joga odgovorna za njen videz po štiridesetem letu. Obratni položaji joge so njeni najljubši, saj, kot poudarja, spodbujajo krvni obtok, povečujejo pretok kisika in pospešujejo presnovo - zato jih imenujemo tudi pomlajevalni položaji. Pravi, da je za vsako močno žensko predvsem pomembno, da poskrbi za svoje telesno in tudi duševno zdravje. Zaposlenim in aktivnim ženskam, ki se ne morejo izogniti posledicam hitrega življenjskega tempa, priporoča, da v svojo rutino vključijo dihalne vaje iz joge, saj odpravljajo napetost in zmanjšujejo stres.

MOČNA ŽENSKA LAHKO PREMIKA MEJE

Verjetno se sprašujete, kako se nekatere ženske poleg nosečnosti spopadajo z vsakodnevnimi izzivi in so še vedno videti dobro - Marija Blagojević, zobozdravnica in fitnes inštruktorica, ki je v 37. tednu nosečnosti videti odlično bo z vami delila svoje odgovore. Skrivnost njenega uspeha je v vsakodnevnih treningih, ki jih nikoli ne izpusti, tudi če je utrujena ali slabe volje. Trening je njena pot do njene super postave v nosečnosti katero ji lahko zavidajo prav vsi in je razlog zaradi česar še vedno vsak dan hodi v službo brez težav. Zaveda se, da s tem premika meje in ruši predsodke.

Z lastnim zgledom želi spodbuditi ženske, naj se med nosečnostjo ne bojijo telovaditi, saj, kot pravi, "trening ne vpliva le na videz in boljšo telesno gibljivost, temveč tudi na duševno stanje, zlasti na hormone, ki so v tem obdobju neuravnoteženi" Vendar kot strokovnjakinja poudarja, da med nosečnostjo ni priporočljivo izvajati vseh vrst vadbe, zlasti brez predhodnega posvetovanja z zdravnikom. Prepričana je, da mora ženska najti moč v sebi, vendar je zelo pomembna tudi zunanja podpora: "Čeprav smo ženske močne in neodvisne, sta mi največja motivacija in podpora življenjski partner in ljubezen do tega, kar počnem. "

Prepričani smo, da so močne ženske povsod okoli nas. Prepoznali jih boste po vsakodnevnih prizadevanjih, da bi postali najboljša različica sebe. Ne pozabite, da ste ena izmed njih. Premaknite se in uresničite svoje sanje - vedno bodite neustrašne, močne in drugačne.

Ekipa Sport Vision

 

Ali vam je bil ta članek v pomoč
Trenutno nema komentara

Podobni članki

09.
May.
2023.
Blog
Raziskave kažejo, da kar 72% ljudi nosi neustrezne superge, kar lahko privede do oteklih nog, bolečih mehurjev in deformiranih stopal.
09.
May.
2023.
Blog
Predstavljamo vam naših najboljših pet blagovnih znamk, ki jih morate vključiti v svojo zbirko, če ste ljubitelji aktivnosti na prostem.
09.
May.
2023.
Blog
Današnji način življenja, nenehno pogledovanje na telefon, računalnik ali preprosto sedenje več ur na delovnem mestu med drugim ustvarja napetost in b...