Iščite po spletni strani
5 POLETNIH REKREACIJ, KI NE VKLJUČUJEJO TEKA
5 POLETNIH REKREACIJ, KI NE VKLJUČUJEJO TEKA
Gibanje na prostem
21.07.2021.
Gibanje na prostem

5 POLETNIH REKREACIJ, KI NE VKLJUČUJEJO TEKA

21.07.2021.

Predstavili smo vam že 6 razlogov, zakaj obožujemo tek, vendar se bomo strinjali, da obstaja skupina ljudi, ki teka v resnici ne marajo.

Če tudi vi spadate v to skupino in iščete ideje za poletno gibanje drugih vrst, vam predlagamo 5 dejavnosti, ki so izjemno učinkovite in zanimive, predvsem pa - ne vključujejo teka.

Kolesarjenje - kardio trening, v katerem boste uživali

Če tek ne ustreza vašim sklepom ali vas preveč obremenjuje, je kolesarjenje lahko ustrezna alternativa. Poleg tega, da je kolesarjenje zelo učinkovita vrsta kardio treninga, je tudi zelo praktična in ne zahteva posebne priprave.

Ta vikend zamenjajte avto s kolesom in spoznajte okolico z nove perspektive.

Rolanje - učinkovit trening in zagotovljena zabava

Prihod poletja je še posebej všeč ljubiteljem rolanja. Rolanje je že desetletja ena najpriljubljenejših oblik rekreacije za različne starosti - in poleg tega, da je zabavna, z njo lahko okrepimo mišice nog in zadnjice. Tudi če ste nekoliko starejši - in te veščine niste obvladali - naj vas to ne odvrača. Znebite se strahu, izberite pravi par rolerjev zase, opremite se z najljubšimi športnimi kosi oblačil in uživajte v svoji novi najljubši dejavnosti.

Pohodništvo - sprostitev duha in telesa

Podajte se po gričevnatih poteh in odkrijte zdravilno moč narave. Raziskave so pokazale, da bivanje v naravi le 30 minut zmanjša raven kortizola, hormona stresa, za kar 21%.

Izberite nadmorske višine, ki jih osvojite to poletje, uživajte v prednostih gora - in ne pozabite na kakovostno pohodniško opremo.

Odbojka - na pesku ali betonu

Sestavite ekipo, vzemite žogo in se odpravite na najbližje igrišče. Uživajte v odbojki na mivki ali betonu, medtem ko razgibavate telo in prebujate timski duh. Če organizirate tekmo ob vodi, potrebujete le kopalke, odbojkarsko žogo in željo po pošteni igri in dobri zabavi.

Plavanje - neizogiben trening poleti

Rešitev pred poletno vročino mnogi od nas iščejo na bližnjih plažah. Ni treba posebej poudarjati, da je veliko znanih pozitivnih učinkov plavanja povezanih s krepitvijo velikega števila mišičnih skupin, kondicije in vzdržljivosti. Poleg tega nas globoko dihanje med plavanjem razbremeni tesnobe, zmanjša raven stresa in tako učinkovito vpliva na sprostitev.

Ne glede na to, ali se odločite za plavanje v bazenih, kopališčih ali na morju - v naši ponudbi lahko najdete raznovrstno kopalno opremo za vse starosti.

Seveda ne poskrbite poskrbeti za primerno poletno prehrano in zadosten vnos tekočine, kar pa še posebej velja v času, ko se rekreirate. Priporočamo, da se izogibate intenzivnemu športu v poletnih popoldnevih in neposredni izpostavljenosti soncu med visokimi temperaturami. Odkrijte svojo formulo, kako z vsakim dnem bolje poskrbeti za svoje zdravje.
 

Ekipa Sport Vision

Podobni članki

04.
Mar.
Gibanje na prostem
Odkrijte značilnosti petih najbolj vročih modelov Hoka obutve, ki navdušujejo svet športa.
14.
Dec.
Gibanje na prostem
Vaše avanture na prostem niso več omejene z nepredvidljivimi vremenskimi razmerami. Ponosno vam predstavljamo vrsto inovativnih tehnologij, ki so tu, ...
24.
Nov.
Gibanje na prostem
Zakaj ne bi še danes zgrabili nahrbtnika in se odpravili na pustolovščino na prostem? Strinjali se boste, da je tudi jesensko-zimska sezona čud...
08.
Nov.
Gibanje na prostem
Vsaka pohodniška avantura je pot v neznano - nepredvidljiva, polna izzivov in predvsem zabavna dejavnost. Preverite novo kolekcijo znamke Jack Wolfskin, ...
29.
Sep.
Gibanje na prostem
V tem vodiču za izbiro prave obutve za šport na prostem primerjamo prednosti dveh vrst obutve za takšne priložnosti.
19.
Jul.
Gibanje na prostem
Narava je divja in nepredvidljiva, zato morate na kampiranje vzeti vse, kar vam bo olajšalo bivanje na prostem, ga naredilo prijetnega in seveda zabavneg...
09.
May.
Gibanje na prostem
Predstavljamo vam naših najboljših pet blagovnih znamk, ki jih morate vključiti v svojo zbirko, če ste ljubitelji aktivnosti na prostem.
27.
Dec.
Gibanje na prostem
Narava ponuja veliko več od aktivnosti na prostem. Povezava z naravo, svež zrak, dih jemajoče gorske pokrajine – gibanje na prostem je eden najbolj&sca...
21.
Dec.
Gibanje na prostem
Ko gre za aktivnosti na prostem, je zadnja stvar, ki si jo želite, biti zunaj pri temperaturah pod ničlo v mrzlih in mokrih oblačilih.
06.
Dec.
Gibanje na prostem
Seznam razlogov, zakaj se podati na avanturo, imenovano pohodništvo, je neskončen.