Iščite po spletni strani
Blog
21.07.2021.

5 POLETNIH REKREACIJ, KI NE VKLJUČUJEJO TEKA

Predstavili smo vam že 6 razlogov, zakaj obožujemo tek, vendar se bomo strinjali, da obstaja skupina ljudi, ki teka v resnici ne marajo.

Če tudi vi spadate v to skupino in iščete ideje za poletno gibanje drugih vrst, vam predlagamo 5 dejavnosti, ki so izjemno učinkovite in zanimive, predvsem pa - ne vključujejo teka.

Kolesarjenje - kardio trening, v katerem boste uživali

Če tek ne ustreza vašim sklepom ali vas preveč obremenjuje, je kolesarjenje lahko ustrezna alternativa. Poleg tega, da je kolesarjenje zelo učinkovita vrsta kardio treninga, je tudi zelo praktična in ne zahteva posebne priprave.

Ta vikend zamenjajte avto s kolesom in spoznajte okolico z nove perspektive.

Rolanje - učinkovit trening in zagotovljena zabava

Prihod poletja je še posebej všeč ljubiteljem rolanja. Rolanje je že desetletja ena najpriljubljenejših oblik rekreacije za različne starosti - in poleg tega, da je zabavna, z njo lahko okrepimo mišice nog in zadnjice. Tudi če ste nekoliko starejši - in te veščine niste obvladali - naj vas to ne odvrača. Znebite se strahu, izberite pravi par rolerjev zase, opremite se z najljubšimi športnimi kosi oblačil in uživajte v svoji novi najljubši dejavnosti.

Pohodništvo - sprostitev duha in telesa

Podajte se po gričevnatih poteh in odkrijte zdravilno moč narave. Raziskave so pokazale, da bivanje v naravi le 30 minut zmanjša raven kortizola, hormona stresa, za kar 21%.

Izberite nadmorske višine, ki jih osvojite to poletje, uživajte v prednostih gora - in ne pozabite na kakovostno pohodniško opremo.

Odbojka - na pesku ali betonu

Sestavite ekipo, vzemite žogo in se odpravite na najbližje igrišče. Uživajte v odbojki na mivki ali betonu, medtem ko razgibavate telo in prebujate timski duh. Če organizirate tekmo ob vodi, potrebujete le kopalke, odbojkarsko žogo in željo po pošteni igri in dobri zabavi.

Plavanje - neizogiben trening poleti

Rešitev pred poletno vročino mnogi od nas iščejo na bližnjih plažah. Ni treba posebej poudarjati, da je veliko znanih pozitivnih učinkov plavanja povezanih s krepitvijo velikega števila mišičnih skupin, kondicije in vzdržljivosti. Poleg tega nas globoko dihanje med plavanjem razbremeni tesnobe, zmanjša raven stresa in tako učinkovito vpliva na sprostitev.

Ne glede na to, ali se odločite za plavanje v bazenih, kopališčih ali na morju - v naši ponudbi lahko najdete raznovrstno kopalno opremo za vse starosti.

Seveda ne poskrbite poskrbeti za primerno poletno prehrano in zadosten vnos tekočine, kar pa še posebej velja v času, ko se rekreirate. Priporočamo, da se izogibate intenzivnemu športu v poletnih popoldnevih in neposredni izpostavljenosti soncu med visokimi temperaturami. Odkrijte svojo formulo, kako z vsakim dnem bolje poskrbeti za svoje zdravje.
 

Ekipa Sport Vision

Ali vam je bil ta članek v pomoč
Trenutno nema komentara

Podobni članki

01.
Jun.
2023.
Blog
Kot nekdo, ki se že več kot tri leta aktivno ukvarja s trail tekom, Anica z vami deli nekaj nasvetov glede opreme za enega najlepših &scaron...
09.
May.
2023.
Blog
Raziskave kažejo, da kar 72% ljudi nosi neustrezne superge, kar lahko privede do oteklih nog, bolečih mehurjev in deformiranih stopal.