Iščite po spletni strani
Blog
13.07.2022.

KAJ SPAKIRATI ZA AKTIVNE POČITNICE?

Aktivne počitnice – najljubši izraz večine ljudi, ki se na kakršenkoli način ukvarjajo s športom in si ne morejo predstavljati, da bi svoj letni dopust preživeli stran od fitnesa. Če je telovadba sestavni del vaše rutine, verjamemo, da tudi to poletje ne boste zamudili priložnosti, da izkoristite vse prednosti bivanja na prostem in da svojo formo ohranite na zavidni ravni. Telovadnice so danes sestavni del mnogih hotelov, opremo za vadbo pa pogosto najdemo v parkih in na drugih javnih površinah. Če ste eden tistih, ki raje trenirate sami, na svoji najljubši plaži ali med kampiranjem na planini, ne skrbite – proizvajalci športne opreme so se potrudili, da vam ponudijo nešteto različnih možnosti za samostojno vadbo. Pa poglejmo, kaj morate to poletje obvezno spakirati in prinesti s seboj, v kolikor želite, da bo vaš dopust resnično aktiven.

Nihče ne vidi rad preveč stvari v svojem kovčku, zato dvakrat premislite, preden končate s pakiranjem - ali potrebujete vse stvari. Osredotočite se le na najbolj osnovne in praktične potrebščine. To velja tudi pri pakiranju športne opreme – držite se pravila manj je več.

Jutranje raztezanje ali meditacija ob poslušanju morskih valov se zdi odlična aktivnost za začetek dneva. Zato ne pozabite na svojo najljubšo joga blazino – služila vam bo kot udobna podlaga za vadbo na nič kaj idealnih zunanjih podlagah, lahko pa je tudi sestavni del vašega plažnega asortimana, če le-ta ne vključuje ležanilkov za plažo. Uteži od 1 do 2 kg in samolepilne uteži za noge, polnjene s peskom, so obvezne na seznamu vseh ljubiteljev vadbe z utežmi. Danes lahko na trgu najdete te rekvizite, posebej zasnovane za potovanja, ki jih lahko sami napolnite, običajno z vodo ali peskom, tik pred vadbo in jih po končani vadbi lepo pospravite. So podobni gumi ali napihljivi žogi in so super izbira takrat, ko v kovčku nimate veliko prostora. Elastični trakovi za vadbo so nekaj, kar lahko zlahka spakirate, zato bi morali biti na vašem seznamu – če ste jih že uporabljali, potem veste, koliko učinkovitejši in zahtevnejši je vsak gib za izvedbo. Set TRX raztegljivi trak je še ena odlična možnost – preprosto poiščite trden, stabilen kos lesa, na katerega ga boste namestili in začnite z raztezanjem, ter pri tem uporabite lastno težo.

Če želite malo bolj dinamičen trening, ki vključuje kardio vadbo, potem so rekviziti, namenjeni različnim športnim aktivnostim na prostem, najboljša izbira za vas. Kolebnica ni le nekaj, kar se spominjate iz otroštva. Je zelo uporaben vadbeni rekvizit, pogosto zanemarjen in podcenjen, vsekakor pa eden boljših načinov za kvalitetno izvedbo kardio vadbe. Frizbi, oprema za badminton ali katerakoli žoga, zaradi katere boste večkrat neopaženo pretekli plažo, so odličen način za trening in zabavo ob igri s prijatelji. Ker je morje ena najpogostejših možnosti, ko govorimo o počitnicah, zakaj ne bi izkoristili vseh prednosti bivanja tam. Plavajte, plavajte in samo plavajte! Slana in gosta morska voda, vpliva na aktivacijo vseh mišičnih skupin v telesu, zato lahko plavanje uvrstimo med obvezne aktivnosti skozi vse leto. Če imate možnost, izkoristite notranje in zunanje bazene, ter kopališča na najboljši možni način. Vaše mišice vam bodo hvaležne. Plavanje je najboljša protistresna terapija, sprošča telo in blagodejno vpliva na vnetje mišic, zato priporočamo, da čim več časa preživite v vodi. Rekviziti, ki bodo naredili vaše bivanje še bolj učinkovito, so plavuti, plavalna očala in plavalna kapa. Ne pozabite nanje!

Dodajte udobno majico s kratkimi rokavi in svoje najljubše pajkice za trening, priporočljivo pa je, da spakirate tudi trenirko, ki vam bo prišla prav ob zgodnjih jutranjih treningih in nenadnih vremenskih spremembah. Tekaške ali trail superge so verjetno najboljša izbira za potovanje, saj dovolj udobni in stabilni za nepoznan teren. Tek v naravi, ob zvokih morskih valov in vonju morja je doživetje, ki ga ne smete zamuditi. Med ostalo opremo je treba omeniti torbo za trening, ki lahko služi tudi kot prtljaga ali torba za na plažo, saj je dovolj prostorna, da lahko s seboj nosite vse, kar potrebujete za aktiven dan. Ne pozabite napolniti slušalk in nastaviti svojo najljubšo pametno uro, da boste ves čas dobro organizirani. In končno, nobena športna aktivnost ne gre brez bidona. Za optimalno hidracijo izberite praktično in lepo oblikovano stekleničko, ki jo lahko vedno brez težav nosite v roki. Zaželeno je, da je iz plastike, ki ne vsebuje BPA, saj lahko visoke temperature vplivajo na sproščanje teh delcev v vodi.

Če ste nekaj od naštetega pravkar dodali v svojo potovalno torbo, vam preostane le še sprostitev in uživanje v aktivnem dopustu. Poletje se je začelo, sezona kopanja in dopustov je v polnem teku – izkoristite jo!

Ekipa Sport Vision

Ali vam je bil ta članek v pomoč
Trenutno nema komentara

Podobni članki

09.
May.
2023.
Blog
Raziskave kažejo, da kar 72% ljudi nosi neustrezne superge, kar lahko privede do oteklih nog, bolečih mehurjev in deformiranih stopal.
09.
May.
2023.
Blog
Predstavljamo vam naših najboljših pet blagovnih znamk, ki jih morate vključiti v svojo zbirko, če ste ljubitelji aktivnosti na prostem.
09.
May.
2023.
Blog
Današnji način življenja, nenehno pogledovanje na telefon, računalnik ali preprosto sedenje več ur na delovnem mestu med drugim ustvarja napetost in b...