Iščite po spletni strani
Blog
14.06.2021.

SAMO PRAVI LJUBITELJI NOGOMETA VEDO TA DEJSTVA O EVROPSKEM PRVENSTVU

Ste pripravljeni na srečanje 24 držav, od katerih bo le ena osvojila laskavi naslov prvaka stare celine? Začelo se je težko pričakovano Evropsko nogometno prvenstvo! Tu je nekaj zanimivih dejstev o letošnjem in preteklih prvenstvih, ki jih zagotovo niste vedeli.

 

EURO 2021 bo potekal v več kot 10 državah


Če smo natančni, v 11 mestih v 11 različnih državah. Razlog je 60. obletnica tega prvenstva.

Stadio Olimpico v Rimu bo gostil uvodno tekmo med Italijo in Turčijo, polfinale in finale pa bo na stadionu Wembley.

Avtorske pravice fotografije: smartbettingguide.com


Tehnologija VAR bo uporabljena prvič v zgodovini evropskega prvenstva

VAR bo uporabljen prvič v zgodovini na EURO 2021. Uporabljal se bo v primerih, ko sodniki ne morejo sami sprejeti odločitve.


Skupno število tekem na letošnjem prvenstvu bo 51

Med 11. junijem in 11. julijem je na sporedu 51 tekem v 31 dneh tekmovanja. V uvodni fazi bo nastopilo šest skupin štirih ekip, med katerimi bosta po dve ekipi iz vsake skupine napredovali do izločilne tekme. Štirje najboljši tretjeuvrščeni se bodo uvrstili tudi v zadnjih 16, pri čemer se bodo vsi izločilni krogi odigrali kot enkratne tekme.

 

Absolutni rekorderki evropskih prvenstev sta Nemčija in Španija

Nemčija in Španija dosegata rekord največjega števila zmag na evropskih prvenstvih, ki sta si jih priborili ob treh priložnostih, Francija pa je pokal dvignila dvakrat.

Avtorske pravice fotografije: dw.com

Cristiano Ronaldo je najboljši strelec, ni pa edini

Cristiano Ronaldo ima rekord uspešnih strelov v večini tekem (21) in je skupaj z Michelom Platinijem z devetimi skupni najvišji strelec.

Portugalska je postala prva ekipa, ki je zmagala na turnirju, čeprav v skupinskem delu leta 2016 ni zmagala niti ene tekme.

Španija je edina ekipa, ki je obdržala pokal - 2008 in 2012 - in je ena najbolj popularnih ekip v stavah na Euro 2020 (2021).

Avtorske pravice fotografije: edition.cnn.com

Pripravite se na čarovnijo najbolj priljubljenih nogometašev na svetu. Spremljali bomo vse dogodke na evropskem prvenstvu, v odmorih pa izkoristite priložnost, da si ogledate našo nogometno ponudbo in prenesete malo čarovnije še v svojo igro na travi.

Avtorske pravice naslovne fotografije: techadvisor.com

Ekipa Sport Vision

Ali vam je bil ta članek v pomoč
Trenutno nema komentara

Podobni članki

01.
Jun.
2023.
Blog
Kot nekdo, ki se že več kot tri leta aktivno ukvarja s trail tekom, Anica z vami deli nekaj nasvetov glede opreme za enega najlepših &scaron...
09.
May.
2023.
Blog
Raziskave kažejo, da kar 72% ljudi nosi neustrezne superge, kar lahko privede do oteklih nog, bolečih mehurjev in deformiranih stopal.