TEST: MIZUNO WAVE SKY 5
TEST: MIZUNO WAVE SKY 5
Novice
12.10.2021.
Novice

TEST: MIZUNO WAVE SKY 5

12.10.2021.

Za vas smo preizkusili WAVE SKY 5, model, ki ga uvrščamo med najkvalitetnejše blažene nevtralne tekaške superge. Želeli smo izvedeti kaj vse nam ponuja japonska znamka Mizuno, ki jo uvrščamo med vodilne znamke tekaških superg. Model smo preizkusili na različnih podlagah: makadam, asfalt, gozdno-travniške poti in tartan. Že na pogled je model ožji in izredno blažen.

Ko ga obujemo začutimo odličen oprijem superge s stopalom. Zgornji del tekaške superge sestavlja dvoslojna tekstilna AeroHug mrežica, ki nudi dodatno udobje in oporo stopalu. Spodnji sloj mrežice, ki je raztegljiv, omogoča boljše prileganje stopalu, zgornji sloj pa je nekoliko manj elastičen, zavira raztezanje in deluje, kot stabilizator.

Izredno dobro blaženje, ki ga zagotavlja vmesni podplat, sestavljen iz kombinacije Enerzy in Enerzy Core pene, začutimo na trdi asfaltni in makadamski podlagi. Pri prehodu na razgibano gozdno travniško podlago pa začutimo Mizuno Foam Wave konstrukcijo vmesnega podplata, ki zagotavlja boljšo torzijsko stabilnost superge.

S hitrejšim tekom smo se soočili na koncu testiranja na tartanski podlagi Radovljiškega stadiona, kjer smo se prepričali tudi o dobri odzivnosti Wave Sky 5 superge pri intervalnem treningu.

Odličen oprijem na vseh podlagah nam zagotavlja podplat, sestavljen iz X10 karbonske gume.

Testna ekipa ga priporoča vsem tekačem rekreativcem, tudi težjim, ki si želijo popolnega razmerja med udobjem in stabilnostjo za varen korak na vseh podlagah. Prav tako bo dobrodošel vsem atletom in ostalim športnikom za brezskrbne bazične priprave.

Skupaj s testom superge Wave Sky 5 pa vam predstavljamo tudi popolnoma prenovljen model Wave Rider 25, ki je nastal ob 25. obletnici te superge.

Novi Wave Rider 25 predstavlja 25 let Mizunove inovativne tehnologije tekaške obutve. Popolnoma posodobljeno supergo odlikuje vrhunska tehnologija zasnovana tako, da vsem tekačem nudi najboljše tekaške izkušnje.
 

Wave Rider 25 je primeren za nevtralne tekače, ki si želijo vsakodnevnih superg, ki na vsakem koraku prinašajo pogonski občutek. Z najboljšimi tehnologijami: MIZUNO WAVE in MIZUNO ENERZY, je Wave Rider 25 simbol zavezanosti podjetja Mizuno k zagotavljanju udobja in bolj gladki in učinkoviti tekaški izkušnji.
Najnovejše posodobitve vključujejo popolnoma novo konstrukcijo zgornjega in vmesnega podplata za izboljšanje njegovega pogonskega občutka. Zgornji del podplata po celotni dolžini sestavlja MIZUNO ENERZY, ki naredi Wave Rider 25 še bolj dinamičnega in odzivnega kot njegovi predhodniki, z novo obliko MIZUNO WAVE plošče pa zagotavlja večjo stabilnost za tek brez napora.

Wave Rider 25 je popolnoma veganski tekaški čevelj, zgornji del sestavlja dvojno izdelana mrežica za bolj gladko in popolno prileganje ter večbarvna 3D zasnova, ki doda globino in bogastvo.

Oba Mizuno modela sta že na voljo v izbranih Sport Vision poslovalnicah in na spletu.

Ekipa Sport Vision

 

Test superge Mizuno Wave Sky 5 je napisal Klemen Dolenec.

Podobni članki

19.
Sep.
Novice
Odločili smo se, da od sedaj častimo poštnino pri vseh nakupih. Preberite več!
19.
May.
Novice
V današnjem blog zapisu preberite zakaj bo poslovalnica v Sport Vision vredna vašega obiska.
04.
May.
Novice
Si organizirana in energična oseba, ki obožuje šport in išče nove priložnosti? Nadaljuj z branjem in postani del naše eki...
05.
Apr.
Novice
Ljubitelji športa in športne mode, ne spreglejte! 6. aprila ob 19. uri svoja vrata v prenovljeni in povečani Ljubljanski Supernovi na...
16.
Nov.
Novice
PRE:OBLIKOVAN. RE:SETIRAN. PRE:ROJEN. MONT. Odkrijte vse o naši novi znamki v ponudbi.
15.
Nov.
Novice
Letos je Črni petek ali bolj poznan izraz Black Friday, v Sport Vision nekoliko drugačen. Še preden ti razkrijemo, kaj je »drugačno,« za k...
30.
Sep.
Novice
MODELI ZNANIH BLAGOVNIH ZNAMK, KI JIH BOMO TO JESEN ZAGOTOVO NOSILI Jesen počasi trka na naša vrata.  Videli smo poletne trende in se počasi po...
10.
Sep.
Novice
Samo v Sport Vision poslovalnicah lahko izkoristiš popust ''2=20, 3=30''. Preberi kaj to pomeni!
10.
Aug.
Novice
Predstavljamo vam vrhunske izdelke iz naše ponudbe, ki so trenutno znižani. Hitro jih pospravite v svojo nakupovalno košarico!
23.
Jun.
Novice
Čas je, da svojo poletno kolekcijo dopolnite s temi modeli. Za vas imamo neverjetne predloge!