Iščite po spletni strani
ZNAMKA, KI SE JE ZAGOTOVO SPOMNITE. MONT JE PONOVNO ROJEN.
ZNAMKA, KI SE JE ZAGOTOVO SPOMNITE. MONT JE PONOVNO ROJEN.
Novice
16.11.2021.
Novice

ZNAMKA, KI SE JE ZAGOTOVO SPOMNITE. MONT JE PONOVNO ROJEN.

16.11.2021.

Pre:Rojen - MONT puhovke so spet tu!

Preberite si več o zgodovini te znamke spodaj, nove MONT puhovke pa ekskluzivno nakupujte TUKAJ in v izbranih Sport Vision poslovalnicah!

Pogled v preteklost, začetek zgodbe Mont, zakaj je bila popularnost puhovk tako priljubljena, kaj je ostalo isto in kaj se je spremenilo smo zapisali v današnjem blogu.

 

Pogled v preteklost

Pisalo se je leto 1979, čas, ko je življenje teklo bolj počasi in se ni toliko razmišljalo kaj bo prinesel jutrišnji dan. Na novo zapadli sneg pa je pomenil samo eno: kdaj gremo lahko smučati ali sankati. To je tudi leto, ko je podjetje Metka prišlo na idejo o športnem programu in kot prvo jugoslovansko podjetje začelo izdelovati bunde s polnilom iz gosjega perja. Se spomnite katera puhovka je to bila? Ravno spomin na to puhovko bo pričaral spomine na mladost, ki so nam tako pri srcu.
In kaj če vam razkrijemo, da je ta puhovka spet tu? 

Mont. Vam je poznano to ime? Verjamemo, da se je nekoliko starejša generacija vsekakor spomni, saj si jesen in zimo ni bilo mogoče predstavljati brez znamenite Monterice. Mlajša generacija pa se bo mogoče v Mont jakni zagledala na kakšni sliki iz otroštva. V tem enem modelu je bilo vse – tako praktičnost kot udobje, zaščito pred hladnim vremenom in vetrom ter odličen stil in prilagodljiv dizajn.

In sedaj so se, najbolj iskane puhovke 90. let, vrnile!

Letos se blagovna znamka MONT vrača pod okriljem Sport Vision-a v velikem stilu in ponovno osvaja naše garderobne omare. To je zgodba o MONT-u.

Kako se začne zgodba o znamki MONT? SLOVENSKA DEDIŠČINA

Zgodba se začne že leta 1955, čeprav je prva jakna iz perja nastala tri desetletja kasneje, v letu, ko je bil Mont Everest prvič osvojen. Podjetje Konfekcija Mont Kozje se je prestrukturiralo iz podjetja Metka in je od 1979 do stečaja leta 2005 izdelovalo ene najbolj znanih puhovk na naših tleh.

Leta 1981 so s svojimi izdelki opremili z alpinistično odpravo na Lhotse in Mont Everest, po kateri je puhovka tudi dobila ime MONT.

Mont je bil blagovna znamka. V njihovih oblačilih so bile smučarke - olimpijke, biatlonska in padalska reprezentanca Slovenije, razni športni klubi, zavarovalniški zastopniki, vzdrževalci nuklearke, pa vse do slovenske vojske. Biatlonsko in padalsko reprezentanco ter kolesarsko društvo Rog Ljubljana je MONT opremljal kar devet let.

Podjetje je pustilo velik pečat v domačem Kozjem. Veliko je prispevalo k infrastrukturni ureditvi kraja, s sponzoriranjem različnih športnih in kulturnih društev pa je vplivalo tudi na družabno in društveno dogajanje v kraju.

Blagovna znamka MONT je hitro osvojila Evropo in ostala prepoznavna vse do danes, zahvaljujoč osnovni filozofiji, sestavljeni iz treh vezi – kakovosti, tradicije in inovacije.

Prišel je čas, da MONT spozna novo generacijo, saj je leto 2021, leto, ko je znamka MONT ponovno rojena – PRE.ROJENA. Beseda ni bila izbrana naključno, označuje veliko vrnitev blagovne znamke, ki je zaznamovala epoho in, ki bo v tej novi epohi osvojila tako poznavalce blagovne znamke kot mlajšo generacijo.

Zakaj so bile puhovke MONT tako zaželjene?

Puhovke Mont, takrat poznane pod imenom Mont Metka, so največje uspehe dosegale v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja. Količine puhovk so bile omejene, cene po besedah generacije X ''pasje'', a kvaliteta tako vrhunska kot je do takrat še ni bilo. Kdor si jo je lahko privoščil in pri tem bil pravočasen je bil ''glavni frajer''. Popularnost puhovk Mont je bila resnično ogromna, za primerjavo pa si lahko vzamete današnje povpraševanje po novem Iphone mobilnemu telefonu.

Priljubljenost znamke smo preverili tudi pri naših sodelavcih, ki se dobro spominjajo omenjenih časov. Nekaj se jih je ponosno pohvalilo, da so imeli Mont puhovko in jo po več 30 letih še vedno hranijo doma, drugi pa so se spominjali grenkih spominov, ki jim jih je povzročila ta puhovka, saj je zaradi omejenih količin, nikakor niso uspeli dobiti.

Avtentična znamka s pristno zgodovino – oživitev spomina

Ob omembi tega imena se mnogi nasmejijo, odtavajo v spomine in prično s pripovedovanjem zgodb in opisovanjem dogodivščin, ki so se zgodile ravno v teh puhovkah. Ne verjamete? Preverite sami. Poslušali smo zgodbe, kako se je bilo pozimi iz Ljubljane odpravljati, z javnim prevozom na smučanje na Krvavec ali pa v isti puhovki, v kateri se je čez dan smučalo na Kaninu, zvečer hodilo na žure. Starši so poslušali obljube, da je to res puhovka za vse priložnosti in da jo bodo otroci nosili celo zimo, saj je bilo seveda potrebno upravičiti ceno. Bile so vsestranske, hkrati pa tako popularne, da so mladi spomladi čez kratke rokave rajši nosili toplo Mont jakno,  kot pa kakšno drugo, bolj tanko in brez puha, saj so bile Mont jakne, le Mont jakne. 

Kaj se je spremenilo in kaj ostalo enako?

Seveda ne gre pričakovati, da so Mont puhovke danes še vedno enake kot so bile. V času, ko jih na trgu ni bilo, so materiali, tehnologija in modne smernice toliko napredovale, da so bile puhovke potrebne preoblikovanja. Kljub temu pa nekaj stvari le ostaja enakih.

Mont logotip na rokavu ostaja zvest svojim začetkom, v notranjosti jaken še vedno polni puh, na notranji strani jakne pa ostaja natisnjen znameniti strip. Zadnja leta smo priča modnemu trendu, kjer je v zimskih mesecih najbolj popularen kos oblačila napihnjena puhovka in v ravno to obdobje kot nalašč spada oživitev in preporod puhovk Mont.
 

Brezrokavniki in jakne MONT – dodajo pečat vašemu jesenskemu stilu

Nove MONT jakne lahko nosijo vsi – tako tisti, ki se spominjajo teh modelov iz preteklosti, kot tudi mlajša generacija, katera nenehno išče nove trende, ki bodo odlično sledili njihovemu urbanemu (športnemu) slogu.

Med modeli, ki so na voljo v naši ponudbi, so lahke ženske jakne, katerih materiali in barve pritegnejo pozornost na prvi pogled. Radi jih imamo, ker so lahke in priročne za nošnje ter zagotavljajo odlično zaščito pred vetrom in dežjem. Lahko jih spakirate v vrečko (ja, v torbo!) in jih vzamete s sabo kamorkoli greste. Spremlja jih vrečka za pakiranje, detajl, ki vsekakor veliko pove o prilagodljivosti in praktičnosti lahkih MONT modelov.

Moške lahke jakne so dokaz, da je manj vedno več, ožji kroji in nevtralne barve (skupaj z rdečo, ki je edina, ki izstopa med temnejšimi toni) so dovolj, da izgledate urbano in pustite dober vtis. Tukaj so, da vam nudijo najboljšo zaščito pred vetrom in dežjem.


Vse jakne v naši ponudbi, imajo poleg pernatega polnila in najlonske osnove, tudi kapuco, kar so dodatni razlogi, da jih izberete v tej sezoni.
 

MONT – najbolj priljubljeni modeli za letošnjo jesen

Dva MONT modela še posebej izstopata in se od prvega trenutka nahajata na naši listi želja. En od modelov, ki izstopa je ženska jakna MONT Anarchy, ki s svojo zasnovo in krojem absolutno sledi trenutnim modnim trendom. Njena živahna rumena barva te hipnotizira in te kliče k sebi takoj, ko jo zagledaš.

Čeprav je jakna videti ogromna, puhasto polnilo omogoča, da je lahka za nošenje, nudi zaščito in toploto v hladnih jesenskih in zimskih dneh. Globoki žepi in visok ovratnik vas še dodatno ogrejejo v hladnih in vetrovnih zimskih dneh.

MONT lahki brezrokavnik je drugi favorit za letošnjo jesen. Ni potrebno veliko govoriti o funkcionalnosti in praktičnosti kadar gre za kos, ki se je vrnil na modno sceno in spet postal nepogrešljiv del športnega ali klasičnega stila.

Največje prednosti tega, kot tudi vseh drugih MONT modelov, so lahka polnila, preprost kroj, visok ovratnik, ki zagotavlja odlično zaščito in stranske žepe z zadrgo, ki nudijo dovolj prostora za shranjevanje manjših stvari. Potrebujete še kakšen drug razlog, zakaj bi jih morali imeti v svoji kolekciji?

Vneto smo čakali blagovno znamko MONT, ter da ta ponovno postane imperativ v jesenskih in zimskih kombinacijah.
Oglejte si vse modele v naši ponudbi, saj so od 10. oktobra uradno na voljo v naših poslovalnicah in na spletu. V prihajajočih tednih se bo ponudba še razširila, zato spremljajte našo ponudbo še naprej.

Zimsko kolekcijo popularnih MONT puhovk, lahko sedaj ekskluzivno dobite samo v trgovinah Sport Vision.
Aja, in še ena stvar ostaja enaka kot pred leti. Količina je omejena, zato hitro, da ne ostanete brez svoje najljubše puhovke!

Ekipa Sport Vision 

Podobni članki

19.
Sep.
Novice
Odločili smo se, da od sedaj častimo poštnino pri vseh nakupih. Preberite več!
19.
May.
Novice
V današnjem blog zapisu preberite zakaj bo poslovalnica v Sport Vision vredna vašega obiska.
04.
May.
Novice
Si organizirana in energična oseba, ki obožuje šport in išče nove priložnosti? Nadaljuj z branjem in postani del naše eki...
05.
Apr.
Novice
Ljubitelji športa in športne mode, ne spreglejte! 6. aprila ob 19. uri svoja vrata v prenovljeni in povečani Ljubljanski Supernovi na...
15.
Nov.
Novice
Letos je Črni petek ali bolj poznan izraz Black Friday, v Sport Vision nekoliko drugačen. Še preden ti razkrijemo, kaj je »drugačno,« za k...
12.
Oct.
Novice
Za vas smo preizkusili WAVE SKY 5, model, ki ga uvrščamo med najkvalitetnejše blažene nevtralne tekaške copate. Želeli smo izvedeti kaj ...
30.
Sep.
Novice
MODELI ZNANIH BLAGOVNIH ZNAMK, KI JIH BOMO TO JESEN ZAGOTOVO NOSILI Jesen počasi trka na naša vrata.  Videli smo poletne trende in se počasi po...
10.
Sep.
Novice
Samo v Sport Vision poslovalnicah lahko izkoristiš popust ''2=20, 3=30''. Preberi kaj to pomeni!
10.
Aug.
Novice
Predstavljamo vam vrhunske izdelke iz naše ponudbe, ki so trenutno znižani. Hitro jih pospravite v svojo nakupovalno košarico!
23.
Jun.
Novice
Čas je, da svojo poletno kolekcijo dopolnite s temi modeli. Za vas imamo neverjetne predloge!