Iščite po spletni strani
Blog
12.10.2021.

TEST: MIZUNO WAVE SKY 5

Za vas smo preizkusili WAVE SKY 5, model, ki ga uvrščamo med najkvalitetnejše blažene nevtralne tekaške superge. Želeli smo izvedeti kaj vse nam ponuja japonska znamka Mizuno, ki jo uvrščamo med vodilne znamke tekaških superg. Model smo preizkusili na različnih podlagah: makadam, asfalt, gozdno-travniške poti in tartan. Že na pogled je model ožji in izredno blažen.

Ko ga obujemo začutimo odličen oprijem superge s stopalom. Zgornji del tekaške superge sestavlja dvoslojna tekstilna AeroHug mrežica, ki nudi dodatno udobje in oporo stopalu. Spodnji sloj mrežice, ki je raztegljiv, omogoča boljše prileganje stopalu, zgornji sloj pa je nekoliko manj elastičen, zavira raztezanje in deluje, kot stabilizator.

Izredno dobro blaženje, ki ga zagotavlja vmesni podplat, sestavljen iz kombinacije Enerzy in Enerzy Core pene, začutimo na trdi asfaltni in makadamski podlagi. Pri prehodu na razgibano gozdno travniško podlago pa začutimo Mizuno Foam Wave konstrukcijo vmesnega podplata, ki zagotavlja boljšo torzijsko stabilnost superge.

S hitrejšim tekom smo se soočili na koncu testiranja na tartanski podlagi Radovljiškega stadiona, kjer smo se prepričali tudi o dobri odzivnosti Wave Sky 5 superge pri intervalnem treningu.

Odličen oprijem na vseh podlagah nam zagotavlja podplat, sestavljen iz X10 karbonske gume.

Testna ekipa ga priporoča vsem tekačem rekreativcem, tudi težjim, ki si želijo popolnega razmerja med udobjem in stabilnostjo za varen korak na vseh podlagah. Prav tako bo dobrodošel vsem atletom in ostalim športnikom za brezskrbne bazične priprave.

Skupaj s testom superge Wave Sky 5 pa vam predstavljamo tudi popolnoma prenovljen model Wave Rider 25, ki je nastal ob 25. obletnici te superge.

Novi Wave Rider 25 predstavlja 25 let Mizunove inovativne tehnologije tekaške obutve. Popolnoma posodobljeno supergo odlikuje vrhunska tehnologija zasnovana tako, da vsem tekačem nudi najboljše tekaške izkušnje.
 

Wave Rider 25 je primeren za nevtralne tekače, ki si želijo vsakodnevnih superg, ki na vsakem koraku prinašajo pogonski občutek. Z najboljšimi tehnologijami: MIZUNO WAVE in MIZUNO ENERZY, je Wave Rider 25 simbol zavezanosti podjetja Mizuno k zagotavljanju udobja in bolj gladki in učinkoviti tekaški izkušnji.
Najnovejše posodobitve vključujejo popolnoma novo konstrukcijo zgornjega in vmesnega podplata za izboljšanje njegovega pogonskega občutka. Zgornji del podplata po celotni dolžini sestavlja MIZUNO ENERZY, ki naredi Wave Rider 25 še bolj dinamičnega in odzivnega kot njegovi predhodniki, z novo obliko MIZUNO WAVE plošče pa zagotavlja večjo stabilnost za tek brez napora.

Wave Rider 25 je popolnoma veganski tekaški čevelj, zgornji del sestavlja dvojno izdelana mrežica za bolj gladko in popolno prileganje ter večbarvna 3D zasnova, ki doda globino in bogastvo.

Oba Mizuno modela sta že na voljo v izbranih Sport Vision poslovalnicah in na spletu.

Ekipa Sport Vision

 

Test superge Mizuno Wave Sky 5 je napisal Klemen Dolenec.

Ali vam je bil ta članek v pomoč
Trenutno nema komentara

Podobni članki

01.
Jun.
2023.
Blog
Kot nekdo, ki se že več kot tri leta aktivno ukvarja s trail tekom, Anica z vami deli nekaj nasvetov glede opreme za enega najlepših &scaron...
09.
May.
2023.
Blog
Raziskave kažejo, da kar 72% ljudi nosi neustrezne superge, kar lahko privede do oteklih nog, bolečih mehurjev in deformiranih stopal.